More

  Încă o amânare în dosarul „Agrocomplex”. Cinci dintre inculpaţi sunt bolnavi

  Array

  Încă o amânare în dosarul „Agrocomplex”. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat începerea judecăţii pe fond a celui mai mare proces de coruptie din Paşcani. Noul termen la care trebuie să fie prezenţi cei inculpaţi în dosar este 25 ianuarie a.c. de la ora 13.00.
  Hotărârea a fost luată la solicitarea avocaţilor celor care nu au putut să participe la proces, din motive de sănătate. Au lipsit astăzi cinci din cele 32 de persoane citate, foşti consilieri locali, funcţionari publici si o societate comerciala. Este vorba despre deputatul Neculai Răţoi, secretarul suspendat Mircea Zuzan, şi foştii consilieri locali Constantin Cojocaru, Viorel Toma şi Constantin Simion. Se aştepta ca la termenul de astăzi majoritatea celor implicaţi în acest dosar să scape de acuzaţii sau măcar de măsurile asigurătorii, pe motiv că nu sunt vinovaţi.
  Este vorba despre consilierii locali din mandatul 2004-2008 care au aprobat un proiect de hotărâre, avizat de legalitate de serviciile de specialitate şi secretar, prin care au fost şterse datorii şi penalităţi de aproape 1 miliard de lei vechi, societăţii Agrocomplex SĂ Paşcani patronata de primarul Dumitru Pantazi, la acea vreme viceprimar. Hotărârea a fost atacată de prefectul judeţului pe motiv că nu era vorba de o datorie fiscală ci de una comercială însă nu a mai fost repusă la plată pe timpul administraţiei Craciunescu. Fostul primar, cel care trebuia să se ocupe de încasarea banilor, a făcut un denunţ, exact în campania electorală. Majorările şi penalităţile au urcat până la peste 2 milioane de lei dar o parte dintre ele sunt deja prescrise iar acum judecătorii trebuie să hotărască cine se face vinovat şi cine trebuie să plătească pagubele aduse bugetului local. In acest dosar municipiul Pascani, ca unitate adminsitrativ teritoriala, este parte civila.

   

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet