28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Încă doua nopți fără apa la Pașcani. Furnizarea va fi sistată pentru umplerea rezervoarelor

Furnizarea apei la Pașcani va fi întreruptă din nou. Tot pe timpul nopții, in perioada 6  – 8 iulie a.c. Conform unui anunț al operatorului regional apa va curge la robinete in aceste zile doar intr orele 05.30 – 22.30. De acesta data,  măsura ii va afecta pe locuitorii din orașul Pașcani precum si pe cei din suburbiile Lunca, Bosteni si Sodomeni. Cauzele sunt aceleași! Pe fondul secetei si al creșterii consumului de apa, rezervoarele de înmagazinare trebuie reincarcate, spun reprezentanții ApaVital. 

Masuri similare si chiar mai restrictive au fost luate in 17 localități din judet. De exemplu in Todiresti si Blagesti, Coarnele Caprei, Deleni, Movileni si Gropnita apa este furnizata după program, câteva ore dimineață si seara.

Situația secetei si a lipsei de apa din județ a fost analizată si la nivelul Prefecturii Iași. Locuitorii din zonele afectate sunt îndemnați sa folosească apa doar pentru uz casnic, nu si pentru agricultura sau pentru umplerea piscinelor. 

Menționăm ca la Pașcani municipalitatea a folosit cca. 1000 mc de apa potabile de la ApaVital, pentru umplerea ștrandului. 

Comunicat

Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.
În aceste condiții, în perioada 6 iulie – 8 iulie 2022 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalul orar estimat 5.30 – 22.30, către utilizatorii din municipiul Pașcani și suburbiile Lunca, Boșteni și Sodomeni.
ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal.
În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.
APAVITAL

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow