More

  Înălțarea Domnului- slujbe cu măsuri de siguranță


  În fiecare an, în a șasea joi după Paști creștinii ortodocși și cei greco-catolici sărbătoresc Înălțarea Domnului sau Ispasul, așa cum mai este numită această zi în popor. Este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, având în vedere că potrivit credinței ortodoxe,  Înălțarea Domnului este ultimul eveniment din viață pamânteasca a Mântuitorului.  Anul acesta sărbătoarea religioasă s-a desfășurat în condiții speciale, impuse de autorități în contextul epidemiologic actual.


  Acum, după ce  starea de urgență în România a încetat, preoții au voie din nou să organizeze slujbe religioase în aer liber cu participarea credincioșilor  însă enoriașii trebuie să poarte măști și să păstreze o distanță de doi metri unii față de alții.

  Și la bisericile din Pașcani și suburbii au fost respectate aceste reguli. Oamenii au ascultat slujba din curtea lăcașurilor de cult,  păstrând distanțarea socială, iar majoritatea au purtat măști de protectie.

  Pentru că în această zi este și sărbătoarea Eroilor în Biserica Ortodoxă Română, după Sfânta Liturghie au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc. Au fost  pomeniți ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de lupta, apărarea patriei și a credinței strămoșești ,pentru libertate, dreptate și demnitatea poporului român.

  Tot în această zi de sfânta sărbătoare, Biserica „Înălțarea Domnului” din Pașcani  și-a sărbătorit  hramul. Lăcășul de cult a fost ridicat în anii 1970 pentru a servi drept capelă la cimitirul din oraș. Biserica a fost sfințită în 1979. Construirea a avut loc  într-o perioadă grea pentru Biserică, având în vedere atitudinea pe care o aborda regimul comunist față de credința în Dumnezeu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Contract pentru maturatul stradal. Autobuzele noului operator, săptămâna viitoare

  Societatea păşcăneană CLP Ecoserv SRL Paşcani, aflată în subordinea Consiliului Local, intră, în sfârşit în legalitate. După ani de zile de activitate fără contract...

  Proiect de modernizare a iluminatului public din Hârlău, cu bani de la Ministerul Mediului

  Oraşul Hârlău se pregăteşte să modernizeze reţeaua de iluminat public cu bani de la Ministerul Mediului. În cursul zilei de miercuri 15 iulie legislativul...

  Reglementări fiscale noi pentru casele de marcat electronice – avantaje și neclarități

  ​Conectarea caselor de marcat electronice la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pare a intra în linie dreaptă, după adoptarea celui...

  Opinii