Inaltarea Domnului 2017. Crestinii sarbatoresc Inaltarea Domnului, ultima zi in care mai pot inrosi oua

  Slider

  Inaltarea Domnului 2017. Numita si Ispas, ea este sarbatorita joi. Este si Ziua Eroilor, iar in biserici au loc slujbe de pomenire

  Sarbatoarea este cunoscuta, la ortodocsi si ca Ispasul sau Pastele Cailor, ultima zi in care se pot inrosi oua pana la Pastele viitor, in care se taie mieii, iar in unele zone oamenii se “bat” cu leustean, ca sa fie feriti de rele si de boli. In toate bisericile se fac slujbe de pomenire a eroilor, asa cum se intampla de 96 de ani, de cand la Inaltarea Domnului se sarbatoreste si Ziua Eroilor.

  Toti crestinii ortodocsi si catolici cinstesc joi Inaltarea Domnului. Incepand din secolul al IV-lea, Inaltarea este celebrata atat in Rasarit, cat si in Apus la 40 de zile dupa Paste, intotdeauna intr-o zi de joi. Inainte de fixarea acestei zile, evenimentul era praznuit de Rusalii.

  Oamenii se saluta in aceasta zi cu formulele “Hristos s-a Inaltat!” si “Adevarat s-a Inaltat!”.
  Timp de patruzeci de zile de la Inviere, Iisus Hristos s-a aratat ucenicilor sai si prin multe semne doveditoare i-a incredintat ca el este Mantuitorul inviat.
  La sfarsitul celor 40 de zile, Mantuitorul s-a aratat pentru ultima data ucenicilor sai, le-a fagaduit trimiterea Duhului Sfant si, mergand in afara Ierusalimului, s-a inaltat la cer sub privirile lor.
  Potrivit traditiei, locul de pe care Mantuitorul Hristos s-a inaltat la cer este situat la Ierusalim, pe Muntele Maslinilor.
  Micuta capela rotunda de acolo pastreaza inca o piatra imprimata cu urma piciorului lui Hristos.

  Continuarea pe Stirile PRO TV

  Slider