17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Înainte „se putea”, acum nu! Primarul NU a alocat bani pentru curățenia si reparațiile din subsolurile blocurilor!

Vesti neplăcute pentru locatarii de la bloc. Nici in acest an nu vor fi făcute lucrări de igienizare si reparații in subsolurile blocurilor cu bani de la bugetul local. `Subiectul a fost discutat in cadrul ședinței ordinare de joi 22 aprilie, odată cu aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli si investițiile pentru anul in curs. Consilierul `Sorin Olariu a solicitat primarului sa pună pe lista de cheltuieli si sumele necesare pentru igienizarea si reparațiile de la subsolurile blocurilor, conform promisiunilor făcute in campania electorala. Aceeași solicitare a fost făcută si in legătură cu alte doua promisiuni electorale ale actualii edil, acoperirea cheltuielilor pentru paza in scoli si alocarea sumei de 500 000 lei pentru redeschiderea cinematografului.

In replica primarul pascanean a spus ca, deocamdată, trebuie sa studieze legislația in domeniu pentru finanțarea lucrărilor. Primarul a mai precizat ca paza scolilor este decontata din finanțarea primită de unitățile de învățământ iar redeschiderea cinematografului nu ar fi oportuna in pandemie.

Menționăm ca la începutul anului 2020 consilierii liberalii, la acea vreme in opoziție au propus spre aprobare un proiect de hotărâre privind finanțarea de la bugetul local a lucrărilor de igienizare si reparații din subsolurile blocurilor, câte 5000 lei pentru fiecare scara de bloc. Proiectul nu a primit avizul de legalitate pe motiv ca nu pot fi făcute investiții pe domeniul privat al municipiului, din bani publici, punct de vedere compabatut cu vehementa de inițiatorii proiectului. Si după alegeri, la inceputul acestui an edilul a spus ca va sprijini acesta investiție.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow