19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

În vizită la școală. Ziua porților deschise la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc” din Pașcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Una dintre școlile din Pașcani a fost luată cu asalt de către părinți și copiii care au vrut să vadă condițiile și modul de predare la clasă a profesorilor care le vor sta alături în următoarii cinci ani de zile. Au vizitat școala, au cântat și recitat poezii și chiar au asistat la o lecție de lucru manual unde au confecționat felicitări și mărțișoare.

Ziua porților deschise la Liceul Tehnologic “Mihai Busuioc”. Evenimentul a fost programat în această zi. Pe lângă prichindeii de la grădiniță au fost prezenți și părinții care au avut ocazia să viziteze spațiile destinate clasei pregătitoare și de a vedea modul de organizare a activităților.

Viitorii școlari au fost încântați de biblioteca și laboratorul multimedia. Și clasa unde vor învăța le-a atras atenția mai ales că este mobilată corespunzător și nu lipsesc de pe pereți planșe cu anotimpurile sau alfabetul.

Și pentru că se apropie cu pași reprezi sărbătoarea primăverii și Ziua Mămicii, prichindeii au învățat cântecele și poezii specifice pentru a demonstra că sunt mari și că trebuie să fie la școală.

Vizita a fost programată în cadrul înscrierilor pentru clasa pregătitoare, an școlar 2016 – 2017. La această școală sunt disponibile 25 de locuri, iar învățătorul care va prelua prentu următorii ani această clasă este Maricica Cotună Pantazi.

Amintim că înscrierile la clasa pregătitoare se fac de pe 29 februarie până pe 18 martie.

Pentru această școală în circumscripție sunt  Alea Izvoarelor, 1 Decembrie 1918, Aleea 22 Decembrie, străzile Izvoarelor, Cuza-Vodă, Mihai Eminescu, Victoriei.

Înscrierea copiilor se face la secretariatul liceului, în perioada 29 februarie – 18 martie, după următorul program: – luni – vineri, orele 8,00 – 17,00 – sâmbătă, orele 9,00 – 13,00

Pentru înscriere sunt necesare următoarele acte: – cerere – tip de înscriere, de la secretariat; – copie şi original după actul de identitate al părintelui/ tutorelui legal; – copie şi original al certificatului de naştere al copilului; – documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare(acolo unde este cazul).

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016, inclusiv, trebuie să fie evaluaţi din punctul de vedere al dezvoltării psihosomatice. · Evaluarea se realizează în perioada 23 februarie 2015 – 16 martie 2016, în Centrul de Evaluare Psihosomatică de la Școala „Iordachi Cantacuzino”, Paşcani.

Evaluarea copiilor de la Grădinița P.N. Nr. 6 se va realiza în incinta grădiniței în data de 3 martie 2016, începând cu ora 11,00.

Acte necesare evaluării psihosomatice a copiilor în vederea înscrierii în clasa pregătitoare: – copie xerox după certificatul de naştere al copilului; – copie xerox după actul de identitate al părintelui care însoţeşte copilul; – adeverinţă medicală de la medicul de familie din care să rezulte că este apt pentru înscrierea la şcoală. Obs. Se vor evalua psihosomatic doar copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după 1 septembrie 2016.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI