More

  În vacanța de vară au învățat Limba germană

  Array

  Astăzi s-au terminat cursurile de vara de Limba germană, organizate la Liceul economic „Nicolae Iorga” din Paşcani. Dintre cei 16 participanţi înscrişi numai 9 au frecventat orele până la sfârşit. Copii, cu vârste între 9 şi 12 ani, care au participat provin de la liceul unde s-a desfăşurat cursul dar şi de la Școala Gimnazială „Iorgache Cantacuzino”.

  Timp de 6 săptămâni elevii au învăţat cântece şi poezii, cultura, arta şi civilizaţia poporului german dar şi noţiuni minime de conversaţie în această limba, din ce în ce mai căutată de către tineri.

  Cursanţii s-au prezentat în limba germană şi s-au arătat încântaţi să mai participe la astfel de seminare, dacă se vor mai organiza.
  Întrebaţi dacă a fost greu de învăţat această limba, adolescenţii au avut păreri împărţite. Ei ced că este o limba frumoasă care le va fi necesară în viitor.

  Cursanții au primit diplome de participare şi un cadou personalizat care să le amintească de cultură şi istoria nemţilor.
  Coordonatoarea proiectului a fost Botezatu Mariana, profesoară de geografie la Liceul economic „Nicolae Iorga” din Paşcani. Menţionăm că anii trecuţi la Paşcani s-au predat şi cursuri de Limba japoneză.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  Probleme cu retelele de apa, din cauza gerului

  Probleme serioase la retele de distributia a apei din municipiul Pascani, din cauza temperaturilor extreme din ultimile zile. Zeci de conducte au inghetat atat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI