More

  În vacanța de vară au învățat Limba germană

  Array

  Astăzi s-au terminat cursurile de vara de Limba germană, organizate la Liceul economic “Nicolae Iorga” din Paşcani. Dintre cei 16 participanţi înscrişi numai 9 au frecventat orele până la sfârşit. Copii, cu vârste între 9 şi 12 ani, care au participat provin de la liceul unde s-a desfăşurat cursul dar şi de la Școala Gimnazială “Iorgache Cantacuzino”.

  Timp de 6 săptămâni elevii au învăţat cântece şi poezii, cultura, arta şi civilizaţia poporului german dar şi noţiuni minime de conversaţie în această limba, din ce în ce mai căutată de către tineri.

  Cursanţii s-au prezentat în limba germană şi s-au arătat încântaţi să mai participe la astfel de seminare, dacă se vor mai organiza.
  Întrebaţi dacă a fost greu de învăţat această limba, adolescenţii au avut păreri împărţite. Ei ced că este o limba frumoasă care le va fi necesară în viitor.

  Cursanții au primit diplome de participare şi un cadou personalizat care să le amintească de cultură şi istoria nemţilor.
  Coordonatoarea proiectului a fost Botezatu Mariana, profesoară de geografie la Liceul economic “Nicolae Iorga” din Paşcani. Menţionăm că anii trecuţi la Paşcani s-au predat şi cursuri de Limba japoneză.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet