13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

În prag de iarnă pășcănenii vor căldură

În prag de iarnă tot mai mulţi păşcăneni cer sprijinul administraţiei locale pentru a-şi rezolva problemele la încălzire. Numai la audienţele de astăzi s-au prezentat doi cetăţeni care nu au nici o sursă de căldură deşi temperaturile de afară sunt sub 10 grade.

O femeie din Paşcani a cerut sprijinul edililor locali pentru a achita factura la termoficare. Păşcăneanca spune că este despărţită de soţ, nu beneficiază de ajutor de încălzire şi pentru că nu a plătit factura la RAGCL a rămas fără singura sursă de căldură.

Reprezentantul Compartimentului de Asistenţă Socială, Adrian Hariga i-a recomandat femeii să dea o declaraţie notarială din care să rezulte că este singură şi nu are venituri, apoi să îşi depună acte pentru încălzire. Cu privire la datoriile restante, acestea vor trebui să fie achitate de femeie.

În aceeași situaţie este şi un alt bărbat. Acesta are o pensie de 750 lei, însă pentru că i se opreşte o parte din bani nu a mai reuşit să îşi achite factura la gaz şi serviciul a fost oprit. Disperat păşcăneanul a cerut ajutor la Primărie spunând “că moare de frig în casă”.

Bărbatul a fost sfătuit să discute cu cei de la gaz pentru a plăti în rate sumele datorate. De asemenea, a fost direcţionat spre Serviciul de Asistenţă Socială pentru a vedea ce soluţii legale există pentru a fi ajutat.

Reamintim că păşcănenii cu venituri mici pot depune la sediul administraţiei locale cereri pentru ajutor de încălzire. Dosarele se depun de luni până joi între orele 9 – 16, iar vineri de la 8 -12.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow