6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

În perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, poliţiştii ieşeni vor fi la datorie

„Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, peste 500 de poliţişti vor fi prezenţi, atât în zona lăcaşurilor de cult, m ă năstirilor şi bisericilor din judeţ, cât şi în alte zone cu potenţial criminogen cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

În perioada 11-14 aprilie a.c., activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice .

În punctele cu risc ridicat de accidente şi cele de trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere se va realiza o prezenţă activă a poliţiştilor rutieri, în special pe căile de acces spre lăcaşurile de cult, zonele de agrement, drumurile judeţene, naţionale şi europene.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Vom fi la datorie!

Recomandări pentru circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice

Dacă vă deplasaţi cu autoturismul în alte localităţi decât cea de domiciliu, pentru a petrece Pa ş tele, Poliţia Ieşeană recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.”

Comunicat de presă al IPJ Iaşi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow