11.5 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

In pelerinaj cu enoriașii din satul Maxut la mănăstirile din Neamț

Luni 1 Iunie, o sărbătoare cu dublă semnificație, atât religioasă cât și laică. Dimineața, la orele 6.30, din dreptul bisericii parohiei Maxut, comuna Deleni, enoriașii pleacă cu un autocar într-un pelerinaj la mănăstirile din județul Neamț. Pelerinajul organizat de preotul paroh econom Iacob Nicolae, al parohiei Maxut

Sunt vizitate șase mănăstiri din județul Neamț: Secu, Sihăstria, Agapia, Văratec, Pângărați și Bistrița. In program a fost și vizitarea Cheilor Bicazului și Lacul Roșu, unde o ploaie zdravănă de munte, ne întârzie programul.

Despre enoriașii părintelui Iacob Neculai, pot spune că sunt oameni evlavioși, cu mult bun simț. Din rândul enoriașilor nu se poate să-l uiți de domnul profesor Șaramet, „pensionar de 15 ani” după cum spunea acesta. A fost sufletul pelerinajului, fiind de departe responsabilul cu voia buna, prin glume, cântece și mai ales prin povestirile lui despre ierburile tămăduitoare și îndemnul la o viață și alimentație cumpătată și naturistă. Cel puțin metodele de reîncărcare cu energie prin automasaj au fost de tot hazul. Este o persoană distinsă și iubită de consăteni, la mulți le-a fost dascăl.

Continuare pe Harlau Edilitar

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow