0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

In memoriam Constantin Ciopraga

In memoriam Constantin Ciopraga, va fi organizat la Pascani un simpozion. Evenimentul la care sunt invitati sa participe cat mai multi pascaneni va avea loc in seara zilei de marti, 12 mai, incepand cu ora 18.00, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” din Pascani.

Aici, profesori, bibliotecari si restul publicului vor afla mai multe date despre viata si opera academicianului, mai ales ca maine se implinesc si 99 de ani de la nasterea pascaneanului Constantin Ciopraga. Invitat special va fi fiica academicianului, prof. universitar dr. Magda Ciopraga.

Constantin Ciopraga (n. 12 mai 1916, Pașcani – d. 2 februarie 2009, Iași) a fost un critic și istoric literar român, poet, memorialist, profesor universitar, scriitor, membru de onoare al Academiei Române. Profesorul Constantin Ciopraga a fost decorat la 16 ianuarie 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, „pentru meritele avute în creația artistică și promovarea culturii românești în țară și peste hotare, pentru abnegația deosebită în slujirea instituțiilor culturale din Moldova”.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow