-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

În jumătate dintre comunele Iaşului s-a vaccinat cel mult 10% din populație

În nouă comune s-au imunizat chiar sub 5%. Duminică a fost cea mai scăzută prezenţă la imunizare de când a început campania.

Incidenţa la Iaşi a scăzut în ultimele 24 de ore, dar nu semnificativ. De la 0,11 cazuri la mia de locuitori înregistrată în ziua precedentă la 0,1 cazuri la mia de locuitori. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, ieri, la Iaşi s-au înregistrat două decese în rândul pacienţilor COVID 19, iar secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase funcţionează în continare la capacitate maximă. Este doar un singur pat liber pentru pacienţii cu forme extrem de grave ale bolii. La nivelul judeţului, ieri erau libere 10 paturi ATI: un pat ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani, două paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon“ , două paturi la Spitalul de Neurochirurgie.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, pe 8 august s-a înregistrat cea mai scăzută prezenţă la imunizare. Au fost vaccinate 280 de persoane dintre care 141 de persoane au primit doza I şi 139 de persoane au primit doza a II-a. În cazul vaccinului Johnson & Johnson au fost administrate doar 66 doze în ultimele 24 de ore. De altfel la nivel de judeţ, potrivit datelor furnizate de INSP, în nouă comune din judeţul Iaşi vaccinarea s-a realizat în proporţie de maxim 5% din populaţie. Comunele respective sunt: Roşcani, Sireţel, Lespezi, Vânători, Ioan Neculce, Lungani, Sineşti, Mădârjac, Ipatele. În alte 34 de comune vaccinarea populaţiei a fost realizată în proporţie de maximum 10%. De altfel, din cauza lipsei de interes a locuitorilor din mediul rural pentru vaccinare, Direcţia de Sănătate Publică a renunţat în a mai trimite acolo echipe mobile, acestea fiind folosite în campania din mediul urban.

Sursa Zdi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow