1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

În întreg județul Iași se iau măsuri de combatere a răspândirii infecției cu virusul COVID-19.

Având în vedere evoluția epidemiei de Coronavirus pe teritoriul României, instituțiile din subordinea Consiliului Județean precum și operatorii de transport rutier de persoane prin servicii regulate care operează pe traseele județului au luat măsuri de combatere a răspândirii infecției cu Coronavirus.

Microbuzele sunt igienizate la capăt de linie, sunt dezinfectate mânerele ușilor, barele, cotierele de la scaune precum și celelalte suprafețe cu care pot intra în contact călătorii. În județ, o parte dintre operatori au distribuit șoferilor măști de protecție și substanțe dezinfectante. Acolo unde este cazul, în sălile de așteptare a fost amenajat un punct de dezinfecție prevăzut cu gel aseptic, măști de protecție și alcool sanitar. În unele mijloace de transport, cât și în stații, au fost afișate, la loc vizibil, materiale informative privind infecția cu COVID-19.

La sfârșitul fiecărei zilei de lucru se realizează dezinfectarea mijloacelor de transport cu materiale sanitare recomandate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică.

”Suntem atenți atât la situația răspândirii virusului COVID-19 la nivel internațional, cât mai ales la nivel național și reacționăm prompt. Acum este nevoie de multă implicare, responsabilitate și mai ales responzabilizare. Este și motivul pentru care am retransmis apelul către toți cei implicați în activități cu publicul să ia măsuri de prevenire a infecției cu coronavirus. Încă de acum două săptămâni am luat măsuri suplimentare de siguranță și am organizat unitățile medicale din subordinea Consiliului Județean pentru a putea face față oricărei situații nedorite. Instituțiile aflate în coordonarea noastră au luat toate măsurile”, a spus președintele CJ, Maricel Popa.

În urma deciziilor Ministerului Afacerilor Interne, instituțiile culturale din subordinea Consiliului Județean au anunțat întreruperea temporară a activităților cu publicul.

Muzeul Național al Literaturii Române suspendă toate evenimentele programate, până în data de 31 martie 2020 (cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade). Ca urmare a recomandărilor oficiale în ceea ce privește luarea măsurilor de prevenție, ghidajele pentru vizitele în expozițiile permanente și temporare ale muzeelor literare ieșene sunt, de asemenea, suspendate până la aceeași dată.

Spectacolele de la Teatrul Luceafărul, programate pentru 15 și 22 martie 2020, au fost amânate pentru o dată ce va fi stabilită în funcție de evoluția situației privind răspândirea infecțiilor cu COVID-19.

Măsurile de prevenție luate la R. A. Aeroportul Iași, consultul medical și aplicarea de chestionare pentru fluxul de sosiri, vor fi implementate și pentru zborurile din Germania, Franța și Spania.

Până pe 31 martie 2020, toate evenimentele de animație culturală organizate la sediul central  și la filialele Bibliotecii Județene ”Gheorghe Asachi” Iași se anulează/suspendă fără nicio excepție. Sala de lectură, Sala de periodice și punctele de acces la internet sunt închise, la fel și ludoteca din cadrul Secției Împrumut pentru Copii. De asemenea, locurile de studiu din celelalte săli/filiale nu mai sunt disponibile pentru public. Activitatea de împrumut carte la domiciliu și de restituire a publicațiilor împrumutate se face după programul normal cu publicul, atât la sediul central, cât și la filialele bibliotecii.

 

        Serviciul Comunicare al Consiliului Județean Iași

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...