More

  În Iaşi, autorităţile nu au încheiat niciun contract de deszăpezire

  Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia de miercuri în urma căreia ar fi trebuit să se decidă firma care se va ocupa de deszăpezirea drumurilor din judeţul Iaşi. Valoarea contractului pentru perioada 2017 – 2019 ajunge la peste 11 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Iaşiul nu are contract de deszăpezire, iar la licitaţia de miercuri nu s-a prezentat nicio firmă care să cureţe drumurile pe timp de iarnă. Deşi procedura a fost iniţiată în această vară, a fost contestată, iar când a fost reluată nu s-a înscris nimeni. Valoarea contractului ce ar trebui să asigure deszăpezirea în judeţ, în perioada 2017 – 2019, ajunge la peste 11 milioane de lei.

  Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi, Sorin Babliuc, dacă la licitaţia de miercuri ar fi fost un singur ofertant, contractul putea fi semnat în 2-3 zile, iar în situaţia în care ar fi fost mai mulţi s-ar fi ajuns la 11 zile până la încheierea actelor.

  “La licitaţia de astăzi (miercuri – n.r.) nu s-a prezentat nimeni. În această situaţie se va pune din nou pe SEAP pentru şapte zile, urmând ca în a 8-a zi toate firmele care au contract cu Consiliul Judeţean să fie chemate la negocieri directe. În aceste negocieri firmele, dacă vor considera necesar să se asocieze, se pot putea asocia în vederea contractărilor. Dacă în această perioadă se va întâmpla să ningă se va merge pe procedură de urgenţă”, a declarat, presei, Eliza Chirica, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

  Sursa Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet