13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

În Iaşi, autorităţile nu au încheiat niciun contract de deszăpezire

Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia de miercuri în urma căreia ar fi trebuit să se decidă firma care se va ocupa de deszăpezirea drumurilor din judeţul Iaşi. Valoarea contractului pentru perioada 2017 – 2019 ajunge la peste 11 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iaşiul nu are contract de deszăpezire, iar la licitaţia de miercuri nu s-a prezentat nicio firmă care să cureţe drumurile pe timp de iarnă. Deşi procedura a fost iniţiată în această vară, a fost contestată, iar când a fost reluată nu s-a înscris nimeni. Valoarea contractului ce ar trebui să asigure deszăpezirea în judeţ, în perioada 2017 – 2019, ajunge la peste 11 milioane de lei.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Drumuri şi Poduri Iaşi, Sorin Babliuc, dacă la licitaţia de miercuri ar fi fost un singur ofertant, contractul putea fi semnat în 2-3 zile, iar în situaţia în care ar fi fost mai mulţi s-ar fi ajuns la 11 zile până la încheierea actelor.

“La licitaţia de astăzi (miercuri – n.r.) nu s-a prezentat nimeni. În această situaţie se va pune din nou pe SEAP pentru şapte zile, urmând ca în a 8-a zi toate firmele care au contract cu Consiliul Judeţean să fie chemate la negocieri directe. În aceste negocieri firmele, dacă vor considera necesar să se asocieze, se pot putea asocia în vederea contractărilor. Dacă în această perioadă se va întâmpla să ningă se va merge pe procedură de urgenţă”, a declarat, presei, Eliza Chirica, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Sursa Mediafax

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow