16.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 25, 2021
Array

În fiecare minut doua femei sunt bătute în România. Campanie de informare la Pașcani – VIDEO

Ce este mai urat decat sa lovesti o femeie? Poate sufletul celui care o face. Si totusi astfel de incidente se intampla din ce in ce mai des, fara sa cunoastem care este cu adevarat dimensiunea acestui fenomen. Asta deoarece multe dintre victime, de frica sau de rusine refuza sa faca reclamatie sau sa apeleze la consiliere de spcialitate.

Sunt totusi si cazuri in care victimele apeleaza la serviciile psihologilor, dar refuza sa ceara pedepsirea celor care le-au agresat. Ele cer sprijinul pentru a fi conciliate, sau adapost si ocrotire pentru o perioada de timp.

campanie 2

Pentru combaterea violentei impotriva femeilor, astazi, 25 octombrie Primăria Municipiului Pașcani în parteneriat cu Asociația ȘANSA 2010, a inițiat prima campanie de informare pe această temă, dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la cazurile de violență ale căror victime sunt femeile. Pascanencele au primit flayere si au fost informate de statisticile si mai ales unde se pot adresa in asemena caz.

campanie 1

In fiecare minut in Romania, doua femei sunt victime ale violentei domestice! Anual peste 1,2 milioane de femei sunt victime ale violentei domestice! In ultimii 5 ani, peste 320 de femei au fost ucise in sanul familiei. In Municipiul Pascani, victimele violentei domestice pot apela nr de urgente 112 sau la servii de consiliere psihologica, sociala si juridica sau se pot adresa Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul primariei Pascani la nr de telefon afisate pe ecran 0232 762 300, 0232 765 200, 0332 402 969, 0332 402 085.

Femeile agresate de catre sot se pot adresa si Politiei Pascani, acolo unde gasesc sprijin din partea agentilor. Mai mult, legea le protejeaza pe victime de batausi prin ordin de protectie, amenzi si chiar inchisoare de pana la 2 ani.

Si trupa Taxi s-a implicat într-o campanie împotriva violenţei asupra femeilor, ocazie cu care a lansat şi un videoclip nou, realizat pentru melodia „Tăcerea din ochi“.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

Mărturii dramatice. Valul 4 la Ambulanţă: 20 solicitări pe oră, zi şi noapte, la Iaşi

„Noi suntem cu mâinile goale, la fel ca soldaţii care merg la război şi care nu au...

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia! Domnule...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI