More

  În fiecare minut doua femei sunt bătute în România. Campanie de informare la Pașcani – VIDEO

  Array

  Ce este mai urat decat sa lovesti o femeie? Poate sufletul celui care o face. Si totusi astfel de incidente se intampla din ce in ce mai des, fara sa cunoastem care este cu adevarat dimensiunea acestui fenomen. Asta deoarece multe dintre victime, de frica sau de rusine refuza sa faca reclamatie sau sa apeleze la consiliere de spcialitate.

  Sunt totusi si cazuri in care victimele apeleaza la serviciile psihologilor, dar refuza sa ceara pedepsirea celor care le-au agresat. Ele cer sprijinul pentru a fi conciliate, sau adapost si ocrotire pentru o perioada de timp.

  campanie 2

  Pentru combaterea violentei impotriva femeilor, astazi, 25 octombrie Primăria Municipiului Pașcani în parteneriat cu Asociația ȘANSA 2010, a inițiat prima campanie de informare pe această temă, dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la cazurile de violență ale căror victime sunt femeile. Pascanencele au primit flayere si au fost informate de statisticile si mai ales unde se pot adresa in asemena caz.

  campanie 1

  In fiecare minut in Romania, doua femei sunt victime ale violentei domestice! Anual peste 1,2 milioane de femei sunt victime ale violentei domestice! In ultimii 5 ani, peste 320 de femei au fost ucise in sanul familiei. In Municipiul Pascani, victimele violentei domestice pot apela nr de urgente 112 sau la servii de consiliere psihologica, sociala si juridica sau se pot adresa Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul primariei Pascani la nr de telefon afisate pe ecran 0232 762 300, 0232 765 200, 0332 402 969, 0332 402 085.

  Femeile agresate de catre sot se pot adresa si Politiei Pascani, acolo unde gasesc sprijin din partea agentilor. Mai mult, legea le protejeaza pe victime de batausi prin ordin de protectie, amenzi si chiar inchisoare de pana la 2 ani.

  Si trupa Taxi s-a implicat într-o campanie împotriva violenţei asupra femeilor, ocazie cu care a lansat şi un videoclip nou, realizat pentru melodia „Tăcerea din ochi“.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI