9.6 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

In drum spre DNA. Raportul privind ilegalitatile primarului a fost aprobat de Consiliul Local – VIDEO

Intrunit astazi in sedinta extraordinara, legislativul local a aprobat cu unanimitate de voturi, raportul cu privire la o serie de ilegalitati ale primarului municipiului Pascani, Grigore Craciunescu. Din cauza gravitatii faptelor prezentate documentul urmeaza sa fie transmis organelor de ancheta competente, inclusivDNA, consilierul independent Dionisie Afloroaei fiind imputernicit in acest sens.

Craciunescu, lipsa

La sedinta de astazi primarul Grigore Craciunescu, a refuzat sa participe, la fel ca si o parte dintre sefii serviciilor din Primarie. Mai mult, in timpul desfasurarii audierilor de catre comisia special infiintata, printr-o recenta hotarare a Consiliului Local, edilul pascanean a interzis functionarilor publici sa raspunda la intrebarile consilierilor sau sa puna la dispozitia lor informatiile solicitate. Raportul a fost prezentat de consilieriul independent Dionisie Afloroaei, avocat si cadru universitat la o facultate de drept.

,,Rechizitoriu,, socant

Concluziile raportului i-au cam speriat pe alesii locali. Cel mai nou dintre ei, consilierul PDL Gheorghe Stefanescu a spus ca raportul prezentat este un rechizitoriu mai ceva decat al lui Mubarak . El a criticat legislativul local ca nu a facut mai mult pentru impiedicarea acestor ilegalitati si a apreciat ca un asemenea demers, facut acum la final de mandate, poate fi interpretat ca fiind cu tenta electorala. In replica secretarul comisiei, Dionisie Afloroaei a explicat ca cele prezentate in raport nu au legatura decat cu realitatile din Primarie si l-a invitat pe noul ales local sa citeasca procesele verbale ale sedintelor ptr a vedea ce a facut actualul legislativ impotriva ilegalitatilor primarului. Mentionam ca din acesta comisie au facut parte consilierii locali Ioan Ionita, Vasile Plesca, Dionisie Afloroaei, Vasile Haldan , si Mihai Vicovanu.

Alte articole