13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

In doi ani, Palatul Cantacuzino va fi renovat. A fost semnat contractul de executie

Vesti bune pentru municipiul Pascani. In cursul zilei de luni 15 februarie a.c. a fost semnat contractul de executie pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino. Investitia este estimata la peste 12 milioane de lei, fara TVA, si trebuie finalizata in 24 de luni de la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor, care va fi dat dupa constituirea garantiei de buna executie, 10% din valoarea contractului.
Lucrarile vor fi executate de societatea TEC TELECOM SRL, cea care a avut pretul cel mai mic. Rezultatul licitatiei a fost contestat de unii dintre ceilalti ofertanti, dar a fost confirmat de Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor cat si Curtea de Apel Iasi.
Conform contractului urmeaza sa fie reabilitata cladirea palatului, cu respectarea elementelor arhitecturale precum si a terenului cladiririlor, a cailor de acces si a spatiilor verzi din imprejurimi. Dupa finalizarea lucrarilor, Palatul Cantacuzino va fi transformat in Muzeul Municipal al Municipiului Pascani si va fi introdus in circuitul turistic. Mentionam ca atat primarul cat si purtatorul de cuvant au refuzat sa faca declaratii pe acesta tema iar pana acum pe site-ul si pagina de Facebook a institutiei nu a fost postat un comunicat de presa.
Proiectul a fost demarat de fosta administratie locala iar in anul 2018 a fost semnat contractul de finantare. Derularea lui a fost asigurata pana in toamna anului trecut de fostul administrator Gica Zanet. Municipalitatea trebuie sa aloce de la bugetul local peste 1,4 milioane de lei, cheltuieli neeligibile si cofinantarea de 2%.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow