13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

În decembrie, faţă de noiembrie, a avut loc cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii 3 ani. Iar în 2018 vor continua scumpirile

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, românii se lovesc de o realitate dură. Coşul de cumpărături este chiar şi cu 20 la sută mai scump faţă de luna trecută. De la alimente, la carburanţi şi servicii, toate au costuri mai mari. Este cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii trei ani, avertizează reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică. 

Sărbători modeste sau buzunare aproape goale până la primul salariu din 2018. Sunt opţiunile cu care se confruntă majoritatea românilor, la cumpărăturile de sărbători. În decembrie, ouăle sunt cu 30 la sută mai scumpe faţă de luna trecută. Creşteri semnificative sunt şi la unt şi produsele lactate, dar şi la fructele proaspete.

Dragoş Frumosu: "Dacă discutăm despre legume şi fructe, despre creşterea preţurilor la legume şi fructe, este clară şi certă. Pentru că în toţi anii, în această perioadă, ele provin din import." Mai mult, datele recente arată că rata anuală a inflaţiei a urcat în luna noiembrie la 3,23%, cel mai înalt nivel din august 2013. 

Nu doar cumpărăturile sunt mai scumpe acum, ci şi drumul până la hypermarket, pentru că un litru de carburant s-a scumpit din luna octombrie cu aproape un leu. Asta înseamnă că un şofer plăteşte penntru un plin de 50 de litri cu 50 de lei mai mult. 

Iar specialiştii ne avertizează că valul de scumpiri va continua şi în 2018.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI