26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.5 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

În curând, românii vor putea scoate bani de pe card de la mai multe magazine

Ultimele știri

In viitorul apropiat, românii vor putea retrage bani din contul bancar de la mai mulți comercianți care folosesc terminale de plată (POS-uri), conform unei noi legi. Mai exact, retragerile de bani vor fi posibile nu doar la comercianții cu amănuntul, ci și la comercianții angro sau la prestatorii de servicii. Este vorba, mai exact, de acordarea la cerere a avansurilor în numerar, care sunt considerate, practic, retrageri de bani de la bancomat.

Posibilitatea acordării avansului în numerar, de către comercianții cu POS care pun la dispoziție acest serviciu, este prevăzută, din anul 2017, de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată. Regulile avansului în numerar vor fi schimbate vineri, odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 191/2018.

Concret, de la acea dată va fi extinsă semnificativ sfera comercianților care pot acorda avansuri în numerar la cererea clienților. Dacă în prezent numai comercianții cu amănuntul pot oferi acest serviciu, de vineri și comercianții angro și prestatorii de servicii vor avea această posibilitate.

Este vorba, mai exact, de companiile din sfera comerțului și prestărilor de servicii care au o cifră de afaceri anuală de peste 50.000 de euro (echivalent în lei) și care folosesc terminale de plată de tip POS. Acestea vor putea oferi, la cererea clienților, avansuri în numerar de maximum 200 de lei. În esență, aceste avansuri sunt considerate a fi retrageri de bani de la bancomat, astfel că pot fi cerute doar de persoanele care au carduri bancare.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.5 ° C
27.8 °
25.2 °
43 %
2.4kmh
21 %
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI