-5.2 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

În continuare este nevoie acută de sânge! Medicii sunt disperați și caută soluții: „Sângele trebuie să aștepte pacientul și nu invers”

Medicii ieșeni fac în continuare apeluri disperate către populație. Chiar dacă numărul donatorilor care s-au prezentat la Centrul Regional a crescut în ultimele zile, cantitatea de sânge este în continuare insuficientă. De vineri, 16 iulie 2021, și până ieri, peste 200 de ieșeni s-au prezentat pentru a dona sânge. Specialiștii spun că, zilnic, trebuie să fie minimum 80 de persoane care să doneze pentru a menține sub control criza acută de sânge.

În urma apelurilor disperate făcute de spitalele ieșene cu privire la lipsa mare de sânge, ieșenii s-au mobilizat. Peste 200 de ieșeni s-au prezentat în ultimele zile la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iași (CRTS). Medicii ieșeni au precizat faptul că este nevoie zilnică de un număr mare de donatori pentru a ține sub control lipsa acută de sânge din Iași. Reprezentanții CRTS spun că vineri, 16 iulie 2021, a fost una dintre cele mai bune zile de donații din ultimile luni. Vineri au donat peste 70 de persoane.

Doctorii se roagă în genunchi și bat la ușile ieșenilor, adoptând soluția donatorilor la domiciliu.

Pacienții așteaptă câte 3-4 zile până sunt operați

Medicii fac în continuare apeluri disperate către populație deoarece viața pacienților din secțiile chirurgie, ortopedie, gastroenterologie, hematologie, dar și din celelalte secții stă în mâinile lor. Cadrele medicale au precizat că spitalele ieșene se confruntă cu această criză de mai mulți ani. Zilnic, numeroase operații de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași sunt amânate din cauza lipsei acute de sânge. Pacienții stau cu fracturi și câte 3-4 zile până sunt operați. Medicii ieșeni fac eforturi disperate pentru a găsi sânge și apelează la toate variantele posibile. Timpul de așteptare este mare, iar perioada de suferință a pacienților se prelungește. De Ziua mondială a donatorului de sânge, Societatea Studenților Mediciniști din Iași a organizat la Centrul de Transfuzii Iași prima ediție a unei campanii de convingere și informare a ieșenilor cu privire la donațiile de sânge.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow