More

  În Consiliul Local de o singură culoare, 1/3 sunt femei. Astăzi au depus jurământul

  Array

  În Consiliul Local de o singură culoare, 1/3 sunt femei. Astăzi au depus jurământul

  Zi de sărbătoare în comuna Tătăruși. Încă de la ora 11.00, locuitorii s-au adunat la Căminul Cultural pentru a asista la şedinţa de validare a consiliului local şi depunerea jurământului de către noii consilieri. Tot în cadrul evenimentului a fost validat primarul Costel Iosub şi s-a votat viceprimarul localităţii pentru următorii patru ani.

  Şedinţa a fost deschisă de secretarul instituţiei care a citit ordinul prefectului, după care cel mai în vârstă consilier, declarat preşedintele şedinţei de astăzi, Toader Vasiliu a trecut la ordinea de zi. Odată întocmită comisia de validare, formată din trei membri s-a verificat legalitatea consilierilor şi au urmat validările. Rând pe rând, cei 15 consilieri au depus jurământul şi i-au asigurat pe cetăţeni că vor continuă lucrările de dezvoltare a comunei.

  O surpriză a fost faptul că o treime din legislativul local este format din femei. Mai exact, în următorii patru ani în consiliul local vor fi cinci reprezentanţe ale sexului frumos din totalul de 15 consilieri.

  Începătoare în politică sau cu experienţă unui mandat de consilier local, doamnele din legislativul comunei au afirmat că au proiecte şi vor să sprijine cetățenii din Tătăruși.

  După constituirea consiliului a fost ales prin vot secret, viceprimarul comunei. Pentru această funcţie a fost propus un singur candidat, Dima Gheorghe care a primit vot pozitiv unanim.

  Spre sfârşitul şedinţei a fost validat şi primarul comunei Costel Iosub. După depunerea jurământului a avut un cuvânt pentru cei prezenţi în sală. De asemenea, edilul local a ţinut un moment de reculegere pentru deputatul Neculai Răţoi şi medicul Emil Huţanu.

  La şedinţa a participat şi preşedintele organizaţiei PSD pe judeţ, Victorel Lupu, reprezentanţi de la Prefectură şi primăria din Paşcani.

  Reamintim că la alegerile din 5 iunie Costel Iosub a câştigat un nou mandat cu un procent de 96,2 devenind astfel cel mai iubit primar din România. Noul consiliu local este format doar din membrii PSD.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI