More

  În cinstea eroilor: Depuneri de coroane la Paşcani, Tg Frumos şi Hîrlău

  Array

  depunere-coroane1

  Mâine, 13 iunie, Ziua Eroilor va fi marcată în mai multe localităţi din judeţ prin depuneri de jerbe şi coroane de flori în cimitirele eroilor şi la monumentele închinate lor, prin slujbe religioase şi momente de reculegere.

  La Pascani, autoritatile locale vor depune coroane de flori la toate monumentele eroilor de pe raza Municipiului. Depunerea de coroane incepe la ora 8.00 cu Monumentul de la Biserica Lunca Pascani, Blagesti, Sodomeni, Gastesti. In Pascani, in jurul orei 10.30 autoritatile vor fi la Troita din cartierul Fantanele, urmand Monumentul de pe strada Stefan cel Mare, de la Biserica Sfintii Voievozi, incheind cu Biserica Inaltarea Domnului. Aici, in jurul orelor 12.00 reprezentantii autoritatilor publice vor tine alocutiuni.

  La Targu Frumos, programul festivitatiilor va incepe la ora 10.00, cu o slujba si depuneri de coroane din partea autoritatilor publice la cimitirul de pe strada Eternitatea, acolo unde sunt ingropati mai multi eroi ai neamului.

  Si la Hirlau, vor avea loc slujbe de pomenire, dar si momente artistice pregatite de elevii scolii. Programul incepe la ora 11.00, la cimitirul Parcovaci, iar la ora 12.30 un sobor de preoti vor face o slujba de pomenire la cimitirul eroilor de pe strada Eternitatea din Hirlau.

  Ziua Eroilor este marcată ca Sărbătoare Naţională a Poporului Român în cea de-a 40 zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet