28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

În autobuzele din Pașcani, pe timp de caniculă

Temperaturile din această perioadă sunt greu de suportat de cei care călătoresc în mijloacele de transport în comun, mai ales în situațiile în care autobuzele nu sunt dotate corespunzător. În municipiului Pașcani, unul dintre cele patru autobuze alte operatorului local de transport public care circulă prin oraș și suburbii este că un cuptor pe roți în aceste zile caniculare.

Vehiculul nu este dotat cu aer condiționat, motiv pentru care în interior aerul devine fierbinte, chiar și cu geamurile deschise. Miercuri, 6 iulie, acest autobuz a circulat pe ruta Blăgești-Pașcani, iar călătorii s-a înarmat cu răbdare sau cu evantaie pentru a face față temperaturii ridicate.

Directorul societății ECOSERV, Dumitru Chiuariu, spune că această situație este doar provizorie, deoarece unul dintre autobuzele cu aer condiționat este în reparații.

În această perioadă, fluxul de călători este de circa 20.000 de pasageri pe lună, cu încasări de 60.000 lei/luna, susține conducerea. Prețul unui bilet pentru o călătorie este trei lei.

De precizat este faptul că administrația locală a inițiat un proiect în parteneriat cu Stolniceni Prăjescu pentru cumpărarea a șase autobuze electrice destinate transportului public în municipiul Pașcani precum și cel dinspre și către comuna parteneră. Banii ar urma să fie obținuți prin Planul Național de Redresare și Reziliență, însă rămâne de văzut când vor ajunge vehiculele verzi pe străzile orașului.

În prezent, operatorul local are șase autobuze, dintre care cinci, fabricate în 2008 și cumpărate în vara anului 2020.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow