5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

În atenția ministrului Sănătații: Și la Pașcani se salvează vieți!

Spitalul de urgenta PascaniOperatie dificila realizata de medicii pascaneni. O minora in varsta de 16 ani a fost salvata de la moarte dupa ce a ajuns la spital cu o infectie care a degenerat si s-a raspandit in tot abdomenul.

Interventia chirurgicala a fost efectuata chiar de catre managerul Costica Panzaru, care a fost chemat de urgenta intrucat s-a descoperit ca afectiunea copilei era de natura ginecologica.

Initial, fata din comuna Ciohorani a ajuns la spital cu simptome de abdomen acut ceea ce a dus la diagnosticul de peritonita. Insa, in momentul in care chirurgul a trecut la operatie a realizat ca nu este vorba despre o afectiune a apendicelui si astfel a fost chemat medicul Costica Panzaru care a reusit sa o salveze pe copila.

Conform protocolului, pacienta trebuia transferata la Spitalul „Sf. Maria” din Iasi dar familia a refuzat transferul si a acceptat ca doctorii pascaneni sa o opereze de urgenta.

Potrivit managerului, desi la Spitalul de Urgenta Pascani este prestat un serviciu medical complex, in unele cazuri, de gradul I al nivelului de competenta, ministrul Sanatatii nu doreste trecerea unitatii medicale la un grad superior.

Pe aceasta cale, doctorul Costica Panzaru i-a adresat si o invitatie ministrului Eugen Nicolaescu, care este asteptat la orice ora sa viziteze spitalul.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow