More

  In atentia consilierilor pascaneni: Facturi la salubritate, fara ca serviciul sa fie prestat

  Array

  Situaţie incredibilă la Paşcani. Unii dintre locuitorii de la case sunt obligaţi să achite serviciul de salubritate deşi muncitorii nu colectează gunoiul conform obligaţiilor asumate. Mai mult sun calculate penalităţi de intarzarziere la facturi care nu au ajuns niciodată la destinaţie.
  O femeie din suburbia Lunca Paşcani se afla în acesta situaţie. Magdalena Vârlan de pe strada Iazului, nr 6, spune că a încheiat contract cu societatea locală de salubritate încă din august 2014. De atunci nimeni nu a venit să ridice gunoiul scos în faţa porţii, pe motiv că uliţa pe care locuieşte este prea îngustă, iar maşina de salubritate nu poate intra. Când a aflat că nu poate beneficia de aceste servicii femeia a cerut rezilierea contractului, două luni mai târziu. După doi ani de zile de atunci a aflat că este datoare cu 240 de lei. Suma reprezintă contravaloarea serviciului care nu a fost niciodată prestat, plus penalităţile de întârziere. Factură a fost lăsată în poartă unui vecin, la intrarea pe uliţa.
  Uimită de cele întâmplate Magdalena Vârlan a cerut conducerii societăţii să îi fie anulate cele 21 facturi emise până acum dar pe care nu le-a primit, pentru că serviciul nu a fost prestart. Mai mult, ea a solicitat să i se facă dovadă că i-au fost trimise documentele de plată la destinaţie.
  Femeia a spus pentru BIT TV ca reprezentanţii societăţii au trimis-o la plimbare susţinând că serviciul a fost prestart iar facturile au fost trimise.
  Câteva ore mai târziu, prin intermediul viceprimaritei Gabriela Nedelcu, probleme reclamate au fost confirmate dar rămân nerezolvate. Mai exact conducerea SC CLP Ecosalubritate SA recunoaşte că nu a colectat gunoiul de pe strada Iazului, pentru că maşinile nu pot intra acolo, dar susţine că facturile emise trebuie plătite.

  ,Sunt multe probleme, le vom rezolva pas cu pas. În suburbii avem probleme cu colectare pe mai multe străzi. În acest caz vom găsi o soluţie amiabilă…” a spus Gabriela Nedelcu.
  Directorul societatii, Eduard Dumea, nu a fost de gasit pentru a explica ce se intampla in astfel de situatii.
  Menţionăm că în momentul de faţă preţul serviciului de salubritate este de 13 lei/lună/persoană şi urmează să fie majorat la 18 lei. După desemnarea prin licitaţie a noilor operatori (cel mai probabil de anul viitor) păşcănenii vor achita o taxă de salubritate de cel mult 8 lei de persoană, pe lună, în locul facturilor.

  fc

  Ce părere ai?

  Articolul precedentAnunt pierdere
  Articolul următorCopil ratacit, gasit in padure

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI