14.7 C
Paşcani
sâmbătă, mai 28, 2022
Array

In amintirea eroilor de la Revolutie: Coroane de flori pentru tanarul de la Deleni impuscat la Revolutie

De ani buni, in luna decembrie in comuna Deleni se organizeaza un eveniment de comemorare pentru eroii cazuti la Revolutia din anul 1989. In acest sens, pe data de 21 decembrie 2012, la troita ridicata in cinstea unui localnic, victima a Revolutiei, se vor depune coroane de flori si se va tine o slujba oficiata de un sobor de preoti la care sunt invitati toti locuitorii comunei.
“Aceasta slujba pentru comemorarea eroilor se organizeaza de multi ani pentru ca nimeni nu ar putea sa uite evenimentele din timpul Revolutiei si eroii care si-au dat viata pentru libertate” declara primarul comunei, Dumitru Prigoreanu.

Un exemplu al acestei crunte Revolutii a fost Costică Bezedică din comuna. Inrolat la Securitate cu doar doua luni inainte de aceasta perioada crunta, tanarul care avea in acea vreme doar 20 de ani, a fost victima unei diversiuni.. Au fost declarati teroristi iar apoi circa 40 de tineri cu aceeasi varsta au fost impuscati fara mila in dimineata zilei de 23 decembrie 1989 la Aeroportul Otopeni. Trupul, in care erau 32 de gloante, a fost adus acasa cu un camion, fiind ingropat crestineste in satul natal. Ulterior, a fost demarata o ancheta pentru a descoperi cine a ordonat tragerea insa acest eveniment a ramas unul dintre misterele Revolutiei, sub o intrebare fara raspuns “Cine a tras in noi dupa 22?”

Insa eroii nu mor niciodata, ei vor ramane vesnic in mintea si sufletul celor care i-au cunoscut.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow