2.8 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

În 2020, românii vor putea cere bani de la stat, pentru mașini, electrocasnice și modernizări la locuințe, prin patru programe

Anul acesta, românii vor putea cere bani de la stat prin patru programe, pentru achiziționarea de mașini și electrocasnice sau pentru îmbunătățirea locuințelor. Este vorba despre Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice și Casa Eficietă Energetic, program care ar putea demara, pentru prima dată, anul acesta. Câteva dintre programele menționate vin însă și cu câteva noutăți pentru cei care vor să le acceseze. Mai exact, prin Rabla Clasic se vor putea cumpăra inclusiv motociclete, iar vehiculele achiziționate prin Rabla Plus nu se vor putea vinde timp de un an de zile.

Programele de finanțare pentru anul 2020 amintite mai sus nu se aplică deocamdată, pentru că încă nu a fost anunțată o dată oficială de la care vor începe. Ca să demareze, fiecare dintre ele trebuie să fie adoptate de autorități și publicate apoi în Monitorul Oficial.

Vă prezentăm mai jos, succint, cum arată fiecare program în parte și care sunt noutățile pentru anul 2020.

Spre deosebire de anul trecut, Programul Rabla Clasic de anul acesta va aduce o creștere a cuantumului ecobonusului la 2.500 de lei, pentru cei care vor să achiziționeze o mașină mai puțin poluantă, iar cei care își cumpără o mașină nouă vor putea primi un ecobonus de 1.000 de lei. Pe de altă parte, cantumul primei de casare rămâne la pragul stabilit anul trecut, respectiv 6.500 de lei.

Continuarea pe Avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR