More

  Imunizarea bebelusilor va fi reluata in luna iunie

  Array

  Medicii de familie vor incepe sa faca programarile la vaccinarea copiilor eligibili si a celor care nu au fost imunizati pana in prezent in cadrul Programului National de Imunizare. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat, ieri, ca de la 1 iunie 2016, vor fi livrate catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi dozele de vaccin hexavalent.

  Recuperarea copiilor nevaccinati se va realiza prin cabinetele medicilor de familie, sub coordonarea DSP.

  Vaccinul hexavalent combina 3 vaccinuri care se fac la 2 luni, 4 luni, 6 luni si un an, impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B si poliomielitei intr-unul singur.

  Nu este prima data cand lipseste acest vaccin. Parintii sunt disperati si cei dispusi sa-l cumpere nu au de unde sa-l procure, deoarece nu se gaseste in farmacii.

  Ultima transa de vaccin a fost distribuita directiilor de sanatate publica la sfarsitul lunii ianuarie, dupa o perioada in care a lipsit, dar nu a acoperit tot necesarul.

  Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca pana la varsta de 2 ani, copilului sa i se faca doar 10 intepaturi, unul dintre motivele pentru care a fost creat vaccinul hexavalent care contine 6 antigeni, administrati o singura data. Din acest motiv, copilului nu i se pot administra pe rand unul sau mai multe vaccinuri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI