More

  Impozite locale mai mici, pentru unele clădiri şi terenuri

  Array

  pantzi

  Dezbateri importante, astăzi, în Comisia Economică, pe marginea proiectului privind taxele şi impozitele locale, pentru anul 2016. Documentul a fost aliniat la cerinţele noului Cod Fiscal, motiv pentru care unele cote de impozitare sau valori absolute, pentru terenuri şi clădiri, au fost majorate.
  Edilul municipiului a propus ca acestea să fie aprobe la nivelul minim aşa încât impactul asupra populaţiei şi agenţilor economici să fie cât mai mic.
  Edilul municipiului a propus ca impozitul pentru clădirile nerezidenţiale să scadă, iar la populaţie să fie diminuat impozitul pe terenuri aşa încât anul viitor ele să nu fie mai mari decât cele din acest an. În acest fel va fi încurajat şi mediul de afaceri iar populatia nu va fi afectată de majorările prevăzute în noul Cod Fiscal.
  Impactul asupra bugetului nu ar fi mai mare de 350.000 de lei spune administratorul public al Primăriei. Asta după ce consilierii au cerut lămuriri. Totodată ar urma să crească gradul de încasare la bugetul local. Primarul a spus că sunt societăţi care nu îşi declară punctele de lucru din Paşcani şi care nu achită la bugetul local impozitele aferente.
  Totodată au fost diminuate şi alte taxe şi impozite locale. De exemplu taxa de publicitate a scăzut de la 3 la 1% iar cea pe spectacole de la 5 la 1%. Votul final va fi dat în şedinţa Consiliului Local, programată mâine de la ora 10.00.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  Probleme cu retelele de apa, din cauza gerului

  Probleme serioase la retele de distributia a apei din municipiul Pascani, din cauza temperaturilor extreme din ultimile zile. Zeci de conducte au inghetat atat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI