6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Impozite locale mai mici, pentru unele clădiri şi terenuri

pantzi

Dezbateri importante, astăzi, în Comisia Economică, pe marginea proiectului privind taxele şi impozitele locale, pentru anul 2016. Documentul a fost aliniat la cerinţele noului Cod Fiscal, motiv pentru care unele cote de impozitare sau valori absolute, pentru terenuri şi clădiri, au fost majorate.
Edilul municipiului a propus ca acestea să fie aprobe la nivelul minim aşa încât impactul asupra populaţiei şi agenţilor economici să fie cât mai mic.
Edilul municipiului a propus ca impozitul pentru clădirile nerezidenţiale să scadă, iar la populaţie să fie diminuat impozitul pe terenuri aşa încât anul viitor ele să nu fie mai mari decât cele din acest an. În acest fel va fi încurajat şi mediul de afaceri iar populatia nu va fi afectată de majorările prevăzute în noul Cod Fiscal.
Impactul asupra bugetului nu ar fi mai mare de 350.000 de lei spune administratorul public al Primăriei. Asta după ce consilierii au cerut lămuriri. Totodată ar urma să crească gradul de încasare la bugetul local. Primarul a spus că sunt societăţi care nu îşi declară punctele de lucru din Paşcani şi care nu achită la bugetul local impozitele aferente.
Totodată au fost diminuate şi alte taxe şi impozite locale. De exemplu taxa de publicitate a scăzut de la 3 la 1% iar cea pe spectacole de la 5 la 1%. Votul final va fi dat în şedinţa Consiliului Local, programată mâine de la ora 10.00.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow