25.2 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

Impozitarea progresivă, înlocuită. Aleșii vor mai puțini bani de la salariați și mai mulţi de la firme

Liberalii şi social-democraţii continuă să se contrazică pe tema creşterii impozitelor. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu nu mai discută despre o impozitare progresivă a veniturilor românilor, o măsură despre care spune că trebuie analizată cu atenţie, în viitor. Îşi doreşte în schimb colectarea mai multor bani de la firme. Liberalii, în schimb, nu vor să audă de schimbări.

Preşedintele PSD nu renunţă la ideea înlocuirii taxei unice cu impozitul progresiv, însă spune că acest lucru nu poate fi făcut de azi pe mâine.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „Anul acesta categoric nu vor fi taxe noi şi nu se vor mări taxele fiindcă faci o analiză, în primul rând. Suntem în prag de criză economică”.

Liderul social-democrat crede însă că, pentru început, statul ar trebui să colecteze mai mulţi bani de la firme şi mai puţini de la salariaţi: „În România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului”.

Săptămâna trecută, PSD ceruse ca modificarea Codului Fiscal şi inclusiv ideea impozitării progresive să fie analizate în coaliţie până la întâi iunie, pentru ca măsurile să poată intra în vigoare de anul viitor. Însă libralii nu vor să audă de eliminara taxei unice.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „În România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. E normal să avem această discuţie, să găsim linia de echilibru, între impozitarea muncii care e foarte mare în România, şi impozitarea capitalului. În acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societăţii româneşti. Venim şi echilibrăm totuşi acest lucru, sau nu?”.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...

Angajări la Casa de Cultură Pașcani

Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow