8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Impark Zone – un vis devenit realitate. Un loc plin de culoare, în poligonul de lângă stadionul din Pașcani – FOTO

Dupa multi ani de asteptare, a aparut prima pata de culoare intr-un oras gri pentru tineri. Duminica, 25 iulie, a avut loc inaugurarea proiectului Impark Zone – din poligonul din zona Deal, in apropierea Stadionului Municipal Pascani. Cu o munca uriasa depusa de tineri, sprijiniti de coordonatorii Clubului Impact Special, dar si de profesori si elevi de la alte scoli, precum si colaboratori de la institutii educationale si de cultura din oras, a fost deschis primul spatiu recreational si de dezvoltare personala in aer liber din oras, organizat intr-un timp record, de doar cateva luni.

Au fost momente pline de emotie, iar adolescentii au fost cei care au spus primul “Bun-venit” intr-un loc mult asteptat de tinerii pascaneni si nu numai.

Coordonatoarea Clubului Impact Special, Oana Plaiu, a predat, simbolic, cheia parcului catre comunitate, reprezentata de o tanara.

La deschidere au participat tineri, profesori, trecatori dar si reprezentanti ai mediului de afaceri din oras si ai administratiei locale.

Proiectul s-a bazat, în principal, pe fonduri proprii, dar a fost obținut si sprijin financiar din mai multe surse, printre care si mediul de afaceri din Pascani si imprejurimi. Voluntarii Clubului Impact, cei care au scris proiectul si l-au transformat in realitate, au transmis multumiri.

Si administratia locala a sprijinit financiar proiectul, cu suma de 46.400 de lei. Din acesti bani a fost asigurata cheltuiala partiala pentru foisor si culorile pentru pictarea gardului.

Dupa discursuri, au urmat momente de spectacol organizate minutios de adolescenti.

Noul parc din oras a prins viata in doar cateva luni. A fost pictat peretele de lângă stadionul CFR Pascani, iar spatiul a fost amenajat cu mobilier stradal, bănci si foișor. In pictura se regăsesc și câteva sugestii despre activitățile care vor fi organizate si anume, muzică, teatru, literatură, fotografie și multe altele.

Pot veni in parc toti membrii comunitatii, de la preșcolari până la pensionari, iar vacantele de vara vor avea un “farmec” aparte, datorita acestui loc.

IMPARK ZONE va fi un spațiu deschis tuturor și va rămâne amenajat pe perioada nedeterminată. Inclusiv fiecare persoană interesată sau grup de copii, ONG-uri vor avea posibilitatea de a organiza activități tematice în locația respectivă.

In perioada urmatoare, in functie de disponibilitatea voluntarilor si de vreme, vor fi facute diferite ateliere pentru tineri de canto popular, dansuri, fotografie, muzica si seri de film.

 

 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

FOTO | Specialiști de la Iași, în vizită de lucru la Palatul Cantacuzino Pașcani. Apel pentru cetățenii care au acasă lucruri cu valoare istorică

Lucrarile la Palatul Cantacuzino din municipiul Pascani sunt in plina desfasurare. Miercuri, 22 septembrie a.c., la fata locului au venit si specialisti de la Complexul Muzeal National Moldova din Iasi, ce vor ajuta la organizarea muzeului municipal. Ei au vizitat cladirea si zona pentru a vedea ce se afla acum la fata locului si cum va urma sa fie facuta amenajarea. //

Accident rutier mortal, în Gâștești. Bărbat prins sub roțile unui camion

Accident mortal miercuri, 22 septembrie a.c., in jurul orei 13:30, in suburbia Gastesti, pe drumul national 28...

FOTO | Sezonul murăturilor. Legume proaspete în piața Deal din grădina unui producător local, de la intrarea în Pașcani

Este sezonul muraturilor si timpul potrivit pentru pregatirea camarii pentru iarna. Pietele agroalimentare din municipiul Pascani s-...

Ansambluri din Hărmănești și Tătăruși, la Ateneul Național Iași

Doua ansambluri folclorice din preajma municipiului Pascani vor evolua pe scena Ateneului National din Iasi, in cadrul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI