3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

“Impark Zone”, așteaptă implicarea administrației locale

Un proiect de amenajare a unui parc al tinerilor, inițiat de un club de voluntari din Pașcani așteaptă aprobarea legislativului local pentru a fi dus la bun sfârșit. Pregătirile au început deja de  câteva săptămâni de zile dar se așteaptă un raspuns din partea administratiei locale, dacă vrea sau nu sa sprijine financiar o parte din cheltuieli, in calitate de partener al proiectului.

In acest sens, Clubul de voluntariat “Impact Special” a trimis municipalității o noua adresa cu o descriere a proiectului si sumele necesare după ce la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire între tinerii voluntari si viceprimarul municipiului, Cristian Rățoi.

Bugetul estimat al proiectului este de 90 000 lei. Cu acești bani voluntarii intenționează sa amenajeze o zona pentru tineri in apropierea Clubului Sportiv Municipal Pașcani. Mai exact o porțiune din gardul de beton ar urma sa fie înfrumusețată cu picturi stradale iar spațiul verde din împrejurimi sa fie ingrijit. De asemenea in zona va fi amplasat un foișor si bănci, un loc de întâlnire si petrecere a timpului liber pentru tineri.

Parteneriatul si cofinanțarea proiectului ar urma sa fie supuse aprobării Consiliului Local intr-o ședința extraordinara, pe parcursul lunii mai, a spus pentru BIT TV viceprimarul municipiului. Municipalitatea ar trebui sa achiziționeze Foișorul si vopselele necesare artiștilor iar restul cheltuielilor vor fi suportate de sponsorii proiectului.

Menționăm ca tinerii voluntari au început deja sa facă pregătirile necesare pentru pictarea gardului si amenajarea spațiului verde dar si pentru o serie de acțiuni de informare pentru menținerea curățeniei si protejarea investitilor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI