More

  Imnul Pascaniului, din nou, în atenţia consilierilor locali – AUDIO

  Are sau nu nevoie municipiul Paşcani de un imn al localităţii? Subiectul a revenit în dezbaterea legislativului local, în şedinţă care a avut loc pe 18 iulie. Acum 17 ani de zile la initiativa consilierului Vasile Avramiuc a fost compusă o astfel de melodie dar proiectul a fost abandonat. Imnul este de Constantin Florescu, interpret de muzică uşoară născut la Paşcani iar versurile au fost compuse de Vasile Avramiuc.

  Consilierul păşcănean a propus să fie audiat la festivitatea de deschidere a Zilelor Municipiului Paşcani.

  Primarul municipiului, spune că mai întâi ar trebui achitata nota de plată. Problema a rămas nerezolvată din 2007 din cauza discuţiilor apărute atunci în spaţiul public.

  În replică consilierul Avramiuc a precizat că toate costurile pentru realizarea compunerea imnului au fost plătite de el.

  Subiectul a rămas şi de acesta dată fără nici un răspuns concret. Consilierii din opoziţie au reclamat că ei nu au ascultat niciodată imnul şi au propus ca înainte de a fi folosit oficial să fie asumat prin vot de legislativul local.
  Rămâne de văzut dacă subiectul va reveni sau nu în atenţia consilierilor locali. Dacă va fi aprobat imnul Pascaniului ar urma să fie intonat în deschiderea activităţilor oficiale organizate de administraţia locală.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PLUS si USR, alianţa la Paşcani pentru alegerile locale

  USR şi PLUS vor avea liste comune, la Paşcani, pentru alegerile locale din 27 septembrie a.c. Protocolul de colaborare a fost semnat miercuri seara,...

  Klaus Iohannis, despre începerea anului şcolar 2020-2021: Şcoala va începe pe 14 septembrie

  Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru a discuta despre cum începe şcoala în septembrie 2020. În...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  Opinii