Are sau nu nevoie municipiul Paşcani de un imn al localităţii? Subiectul a revenit în dezbaterea legislativului local, în şedinţă care a avut loc pe 18 iulie. Acum 17 ani de zile la initiativa consilierului Vasile Avramiuc a fost compusă o astfel de melodie dar proiectul a fost abandonat. Imnul este de Constantin Florescu, interpret de muzică uşoară născut la Paşcani iar versurile au fost compuse de Vasile Avramiuc.

Consilierul păşcănean a propus să fie audiat la festivitatea de deschidere a Zilelor Municipiului Paşcani.

Primarul municipiului, spune că mai întâi ar trebui achitata nota de plată. Problema a rămas nerezolvată din 2007 din cauza discuţiilor apărute atunci în spaţiul public.

În replică consilierul Avramiuc a precizat că toate costurile pentru realizarea compunerea imnului au fost plătite de el.

Subiectul a rămas şi de acesta dată fără nici un răspuns concret. Consilierii din opoziţie au reclamat că ei nu au ascultat niciodată imnul şi au propus ca înainte de a fi folosit oficial să fie asumat prin vot de legislativul local.
Rămâne de văzut dacă subiectul va reveni sau nu în atenţia consilierilor locali. Dacă va fi aprobat imnul Pascaniului ar urma să fie intonat în deschiderea activităţilor oficiale organizate de administraţia locală.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider