10.9 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Ieşenii pot cere rambursarea taxei pe valoare adăugată până la sfârşitul lunii

Reprezentanţii ANAF anunţă contribuabilii că pot transmite formularul 318 doar online, până pe 30 septembrie. Aici sunt vizate persoanele impozabile din punct de vedere a taxei pe valoare adăugată, care au efectuat importuri respectiv achiziţii intracomunitare de bunuri/servicii în alt stat membru al Uniunii Europene, în anul 2016.

Acestea au posibilitatea solicitării rambursării taxei pe valoarea adăugată aferente acestora, perioada de rambursare fiind de maxim un an şi minim trei luni. „Atunci când cererea de rambursare vizează o perioadă de rambursare mai mică de un an calendaristic, dar mai mare de 3 luni, cuantumul TVA pentru care se solicită o rambursare nu poate fi mai mic de 400 euro sau echivalentul acestei sume în moneda naţională a statului de rambursare. Dacă cererea de rambursare se referă la o perioadă de rambursare de un an calendaristic sau la o perioadă rămasă dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi mai mic de 50 euro sau echivalentul acestei sume”, precizează reprezentanţii ANAF. Pentru transmiterea cererii, contribuabilii trebuie să deţină un certificat digital calificat sau să benficieze de serviciile unui deţinător de certificat digital. Mai multe detalii cu privire modul de depunere online puteţi găsi pe site-ul instituţiei www.anaf.ro, secţiunea Servicii online/Rambursare TVA din UE, unde sunt postate atât ghidul privind recuperarea TVA achitată în alt stat membru al Uniunii Europene cât şi instrucţiunile de completare ale formularului 318, sau la numărul de telefon: 031.403.91.60.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

UPDATE | Doi pășcăneni au incendiat ușa unui apartament din Iași. Au fost arestați pentru o lună

UPDATE: Magistratii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au decis arestarea preventiva pentru cei doi...

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI