11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Idei de amenajare a spațiului verde din faţă blocului. Flori de la seră în tot oraşul

De câteva zile au început să fie plantate flori pe spaţiile verzi din Paşcani. S-a început cu zona centrală şi cea a Parcului Peştişorul, urmând să fie plantate dalii, petunia sau gura leului şi în rondurile din zona Vale a Municipiului. Nu este inclusă Esplanada pentru că, aceasta face parte din Planul Integrat de Dezvoltare şi în aceste momente se lucrează de zori la îmbunătăţirea şi modernizarea ei.

flori centru

Florile, în jur de 250 de mii de fire sunt de la Sera din Paşcani, iar cei care le plantează sunt de la acelaşi serviciu din cadrul Primăriei Municipiului.

spatiul verde anl f1 pascani

Nu doar rondurile din oraş au fost infrumusetate cu diferite flori colorate ci, si anumite zone ale oraşului. Mai exact, locatarii au pus bani de la ei din buzunar şi spaţiul verde din faţă blocului lor a fost transformat complet – vezi foto.

Un bun exemplu în acest sens este spaţiul din faţă blocului ANL F 1 din Paşcani. Parcul a început să fie amenajat în urmă cu 4 ani, iar de atunci, în fiecare an este îmbunătăţit. A fost construită o fântână arteziană, o fântâniţă decorativa de lemn şi aduse multe alte obiecte care au decorat frumos spaţiul verde. În acest an, ca noutate, muzica ambientală auzită în surdină se contopeşte cu sunetul apei de la fântâna arteziană. Nu puţini sunt cei care se opresc din drumul lor pentru a admira frumuseţea acestui parc. Cheltuielile, pe an, sunt in jur de 200 de lei.

spatiu verde anl f1 pascani

Florile plantate aici sunt solicitate în fiecare an de la Primăria Paşcani. Acelaşi lucru îl pot face toţi cetăţenii oraşului care vor să-şi infrumusețeze spaţiul verde din faţa blocului. Ei trebuie să facă o cerere la primărie unde să solicitate câte flori au nevoie, ce fel de flori şi pe ce suprafaţă urmeză să le planteze. Apoi vor fi primi plantele de la Sera Pașcani.

Menţionăm că sunt în jur de 10 locuri amenajate de către păşcăneni în faţă blocului pe rază oraşului Paşcani.

Materialul video în cadrul buletinului de știri INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow