21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Două şcoli din Paşcani cu promovabilitate foarte slabă la simularea

Doua scoli din Pascani sunt pe lista neagra a Inspectoratului Scolar judetean Iasi. Asta dupa ce au fost afisate cele mai recente rezultate de la simulare. Este vorba despre liceele  „Mihai Busuioc” si „Nicolae Iorga”. Rezultatele au fost comparate cu cele inregistrate anul trecut. La polul opus, cu promovabiliate maxima se afla Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Hârlău si Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos.

Directorii scolilor vizate din Pascani spun ca desi profesorii isi dau toata silinta, de vina sunt elevii, care majoritatea vin de la tara, cu o lipsa acuta de cultura. Si parintii sunt indiferenti la problemele copiilor lor, care majoritatea sunt plecati in strainatate, elevii fiind lasati in grija rudelor sau a vecinilor.

Rezultatele au fost afisate de ISJ Iasi cu doar cateva saptamani inainte de inceperea celor mai importante testari nationale, atat la clasa a VIII-a cat si la a XII-a. Conform ultimelor simulari, doar 60,94 % este promovabilitatea la Evaluarea Nationala si de 41,83 % la bacalaureat. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow