9.4 C
Paşcani
joi, octombrie 21, 2021

Iată-l pe cel mai gogoman hoţ din Lespezi. S-a tot dat de gol în fața păgubiților

Un sătean din Lespezi poate candida cu şanse reale de succes la titlul de cel mai neinspirat tâlhar din judeţ. Într-o seară, a încercat să-l jefuiască tocmai pe cel în casa căruia băuse în timpul zilei, fiind recunoscut imediat după haine. Altădată, l-a jefuit chiar pe cel pe care îl luase în căruţă să-l ducă acasă, fiind din nou recunoscut cu uşurinţă. Cunoscut în sat ca poamă bună, bărbatul ar putea petrece aproape 5 ani în spatele gratiilor.

Pe 1 februarie 2018, Ioan Onişor a fost solicitat să transporte un pachet până la V.C. După predarea bagajului, V.C. l-a omenit cu un pahar de vin, ocazie cu care Onişor a observat ce mai are omul prin ogradă. Pe seară, beat fiind, Onişor s-a gândit să fure ceva de la cel care-l omenise. A sărit gardul în ograda unui vecin de-al acestuia. De acolo a luat un uscător de rufe pe care l-a pus lângă gardul lui V.C., pe care l-a escaladat. S-a îndreptat spre coteţ, de unde a furat patru iepuri şi un cocoş, pe care i-a băgat într-un sac de rafie. A încercat să plece, dar a fost observat din locuinţă de familia lui V.C. Urmărit de păgubiţi, Onişor a aruncat prada peste gard şi a sărit, dar a trebuit să fugă fără sac. Păgubitul l-a recunoscut după haine, întrucât nu şi le schimbase. În plus, vecinul în curtea căruia sărise iniţial avea instalate camere video, aşa că identificarea hoţului nu a pus probleme.

Până la finalizarea rechizitoriului, în noiembrie 2019, Onişor a mai avut timp de încă o faptă. M.M. venise de dimineaţă în Lespezi pentru a face cumpărături. A trecut şi pe la un praznic, ajungând în stare de ebrietate. În jurul orei 15, a fost sunat de fiica sa, pe care a asigurat-o că tocmai avea de gând să vină casă. A plecat pe lângă bicicletă, spre satul vecin, Dumbrava, unde locuia. A fost ajuns din urmă de căruţa lui Onişor. Acesta i-a propus să urce, că-l duce el acasă. Au urcat bagajele şi bicicleta în atelaj, continuându-şi drumul spre Dumbrava. Pe drum, fata lui M.M. l-a sunat din nou, bărbatul confirmându-i că e pe drum, urmând să ajungă acasă în 10 minute. Drumul însă s-a prelungit. Cei doi au oprit întâi la un prieten al lui M.M., cu care acesta voia să schimbe o vorbă. Continuându-şi drumul, Onişor a cerut să fie plătit. M.M. l-a asigurat că-i dă şi bani şi ceva de băut imediat ce ajung la destinaţie. Răspunsul nu l-a mulţumit pe Onişor, care l-a bătut crunt pe pasager, până l-a adus în stare de inconştienţă. L-a aruncat din căruţă în preajma bisericii din Dumbrava, nu înainte de a-i lua telefonul şi portofelul, în care avea actele şi 70 de lei. Actele le-a aruncat peste gardul bisericii.

După câteva minute, fiica lui M.M., îngrijorată că era aproape ora 19 iar tatăl său nu răspundea, l-a sunat din nou. Onişor a răspuns, spunând nonşalant că are telefonul de doi ani de zile. Când fata i-a spus că nu e telefonul lui, că l-a furat de la M.M., Onişor a înjurat-o şi a închis. Fata a sunat din nou, de mai multe ori, Onişor respingând apelul de aproape fiecare dată. A răspuns, din greşeală, tocmai când discuta cu un localnic, încercând să-i vândă bicicleta lui M.M. Tranzacţia nu a reuşit, întrucât săteanul îl ştia pe Onişor de cal breaz şi i s-a părut suspect faptul că acesta căra o bicicletă cu căruţa. Până la urmă, tâlharul avea să lase bicicleta rezemată de un gard, cu telefonul pe portbagaj. Ştersese amprentele, dar identificarea lui nu a fost nici acum prea dificilă: fusese văzut de mulţi oameni împreună cu M.M.

Audiat ca suspect, Onişor a negat comiterea faptelor, nereuşind să-i convingă însă pe anchetatori. A fost trimis în judecată pentru furt calificat şi tâlhărie calificată, fiind găsit vinovat de ambele fapte. Magistraţii Judecătoriei Paşcani l-au condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, ca şi la plata a 6.000 de lei ca daune morale către M.M. În proces, V.C. nu s-a constituit ca parte civilă, considerând că recuperarea iepurilor şi a cocoşului este suficientă. Tâlharul a atacat sentinţa, Curtea de Apel luând ieri în discuţie cazul.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Noi restricții în Pașcani în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie. Vezi hotărârea dată de CJSU

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi a emis hotararea prin care se impun noi restrictii in...

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI