1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Iată cum se utilizează un test de salivă pentru depistarea Covid-19. Miniștrii Educației și Sănătății au făcut demonstrațiile – VIDEO

Ministrul Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Sănătății, dr. Alexandru Rafila, au realizat o serie de materiale video, care vor fi distribuite în toate unitățile de învățământ din România.

În aceste clipuri video, cei doi miniștrii arată, în mod practic, cum se administrează un test de salivă, dar și cum se asamblează un kit complet pentru efectuarea unui test pentru depistarea infecției cu noul coronavirus.

Testele cu salivă pentru depistarea Covid-19 nu vin asamblate

Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu a transmis faptul că testele de salivă pentru elevi au ajuns pe componente ambalate separat nu numai la unitățile de învățământ din România, ci și din restul Europei, așa fiind procedura de achiziție. 

Cele 6,5 milioane de teste de salivă pentru școli au fost achiziționate de Departamentul pentru Situații de Urgență prin Oficiul Național pentru Achiziţii Centralizate și distribuite inspectoratelor școlare, a declarat Sorin Cîmpeanu sâmbătă.

sursa bzi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...