11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Judetul Iasi, sub cod portocaliu de vreme rea! Comandamentele sunt activate

Pentru astăzi şi la noapte sunt anunţate temperaturi negative, ploi, lapoviţă şi ninsoare.
Autorităţile ieşene s-au reunit ieri într-o şedinţă a comitetului pentru situaţii de urgenţă în contextul avertizării de condiţii meteo severe, Iaşul fiind în zona de „cod portocaliu“ până mâine dimineaţă.

„Am dispus un set de măsuri care trebuie aplicate în fiecare unitate administrativ-teritorială“, a declarat ieri prefectul Marian Şerbescu.
Potrivit acestuia, printre măsuri se numără asigurarea permanenţei pe timpul atenţionărilor, avertizarea/informarea populaţiei cu prioritate a locuitorilor din zonele cu risc, monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, pregătirea mijloacelor şi materialelor pentru intervenţie sau asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile de apă permanente şi nepermanente din localităţi.
La nivelul municipiului Iaşi, primarul Mihai Chirica a dispus ieri Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă luarea tuturor măsurilor necesare pentru combaterea efectelor negative ale vremii severe.
Potrivit oficialilor municipalităţii, Citadin are mobilizaţi 23 de muncitori care pot interveni, dacă va fi necesar, inclusiv cu material antiderapant.
Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că, pe parcursul zilei de astăzi şi până mâine dimineaţă, la ora 10, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile ţării, cu ploi, lapoviţă şi ninsoare.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare – propunerile ministrului Cîmpeanu...

Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie – pentru gimnaziu și liceu – și între 10-14 ianuarie...

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Ministrul Educației a anunțat când vor fi recuperate cele două săptămâni de stat acasă Vacanța...

Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevi. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că elevii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI