-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Iaşul merită şi are nevoie de Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi (IRMC)! (P)

Dl. ministru Alexandru Rafila, la Iaşi, în martie, aţi garantat ca IRMC se va face!
Întotdeauna vitregit de guvernanţi, Iaşul îşi cere drepturile câştigate prin plata contribuţiilor şi impozitelor la stat, deşi niciun ban nu s-a întors în regiunea noastră sub forma unei investiţii de amploare.
3,7 milioane de locuitori din Regiunea de Nord-Est – printre care şi cel mai mare judeţ din ţară – au rămas fără una dintre cele mai importante investiţii din sistemul sanitar – Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară Iaşi (IRMC), dezavantajat din start din cauza unor criterii care l-au scos din concurs înainte de a începe.
În martie, la Iaşi, ministrul Rafila a declarat că va susţine construirea prin PNRR a viitorului Spital de Boli Cardiovasculare. “Am avut astăzi o întâlnire la UMF Iaşi împreună cu managerii spitalelor din judeţ şi unde am discutat şi cu prof. Grigore Tinică. I-am explicat că noi, ca minister, sprijinim în mod evident o prioritate regională de sănătate cum este Institutul de Boli Cardiovasculare. Dar, aici pentru că tot este domnul preşedinte de faţă (Maricel Popa – preşedintele PSD Iaşi) trebuie să ia în calcul, toate resursele necesare”, extras din declaraţia de presă făcută la Iaşi.
În iulie, la publicarea criteriilor, am atras atenţia asupra faptului că Iaşul, centru universitar, este depunctat nejustificat şi am solicitat schimbarea acestora. Niciun parlamentar de Iaşi nu a reacţionat. Ulterior, tot ministrul PSD Alexandru Rafila a anunţat că obiectivele de investiţii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor putea fi finanţate din alte surse bugetare.
Ajunşi cu cuţitul la os, în numele tuturor ieşenilor, îi cer ministrului Rafila să ne prezinte care este sursa de finanţare pentru IRMC, suma alocată şi în cât timp se pot aloca banii. Cererea este justificată şi făcută pe baza declaraţiilor reprezentanţilor MS la Iaşi, negru pe alb.
Pentru guvernanţii care au uitat când au elaborat criteriile:
Să nu uităm că principalul scop al PNRR este cel al echităţii şi reducerii disparităţii între regiuni. Paradoxal, actualii guvernanţi nu au reuşit decât să le adâncească, în condiţiile în care Regiunea de Nord-Est primeşte, ca de obicei, cele mai puţine fonduri.

PETRU MOVILA – PRESEDINTE PMP IASI

Alte articole

Pentru că suntem toţi cetăţeni europeni cu drepturi egale {P}

Pentru că suntem toţi cetăţeni europeni cu drepturi egale; Pentru...

Movila: PMP are o conducere legitima (P)

Nimic nu s-a schimbat în PMP, în ciuda valurilor...

Deputatul Nacuta, bilant pentru anul 2022 -VIDEO

Singurul parlamentar pascanean care reprezinta municipiul in legislativul Romaniei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow