25.4 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Iaşul, judeţul care ocupă două clasamente pe ţară la populaţie

Situaţie neclară privind poziţia pe care o ocupă judeţul Iaşi la nivel naţional cu privire la numărul de locuitori. Potrivit rapoartelor statistice, capitala Moldovei se clasează, din 2011, pe locul doi, la nivel naţional, după populaţia avută, şi asta în condiţiile în care sporul natural, în 2012, a înregistrat o creştere de 5,2 %.

Situaţia a fost prezentată într-un raport, ieri, în cadrul colegiului prefectural de către şeful Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) din Iaşi, Gheorghe Chirilă. Însă, analiza a fost efectuată fără ca datele recensământului, făcut în urmă cu doi ani, să fie luate în considerare, deoarece, a adăugat conducerea Direcţiei de Statistică, datele pe Iaşi încă nu s-au centralizat. Acest aspect a trezit nemulţumiri din partea prefectului de Iaşi, provocând confuzie.

„După recensământ, judeţul Iaşi e pe locul III, dar după ani şi datele statistice curente suntem pe locul II. La populaţie avem o mare problemă, pentru că datele de la recensământ încă n-au fost prelucrate 100%, iar în datele statistice folosim perioada anterioară recensământului. După recensământ, pe locul doi e Prahova, nu suntem noi, dar după datele noastre, ocupăm locul doi“, a declarat şeful DJS Iaşi. Ultima centralizare a datelor avute de DJS Iaşi arată că cifra populaţiei judeţului Iaşi depăşeşte 720 mii de persoane, situaţie valabilă pentru anul 2011.

Continuare pe Flacara Iasului

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow