5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Iasul are 15 firme de top national. Doua dintre ele sunt din Pascani

top-firme

Suntem primii pe tara in 15 domenii ale economiei. Cea de-a 20-a editie a „Topului national al firmelor din Romania” a consacrat Iasul pentru rezultatele financiare obtinute de firmele locale. Cea mai cunoscuta societate, Antibiotice SA, a obtinut, pentru al VI-lea an consecutiv, pozitia suprema in domeniul fabricarii produselor farmaceutice de baza. BMT Aerospace Romania s-a clasat tot pe pozitia fruntasa in domeniul fabricarii de masini si utilaje de utilizare generala.

Industria alimentara locala a obtinut alte doua locuri I prin societatile Rompak si Marcel. La fabricarea materialelor de constructii, firma Ceramica a luat fata tuturor producatorilor romani. Cea mai buna firma cu activitati de realizare a inregistrarilor audio si editare muzicala s-a dovedit a fi societatea ieseana Roton. Firma Tehnoton a dovedit, inca o data, ca este cea mai buna in domeniul echipamentelor casnice.

Pe primul loc in Romania la fabricarea bauturilor s-a clasat societatea Cotnari, un brand deja recunoscut la nivel mondial. Tot locul I, dar la fabricarea bijuteriilor si imitatiilor de bijuterii, a obtinut firma Coriolan. Desi nu mai are niciun angajat si prin curtea societatii nu se vede nicio miscare, in anul 2012, societatea locala producatoare de ulei si grasimi vegetale si animale, Unirea SA, a obtinut locul I la acest capitol al economiei nationale. Nu mai putin de 169 de firme iesene au fost incluse in acest top, multe dintre acestea ocupand primele 5 pozitii la sectiunile unde au concurat.

 

Sursa: BZI.ro

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow