33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Iasi: Prima dezbatere privind regionalizarea Romaniei. Judetul Iasi ar putea face parte din regiunea Moldova- Bucovina

regionalizare foto

Intalnire importanta astazi, 23 mai 2013, in Capitala Moldovei, unde a avut loc prima din cele 11 intalniri din tara, legate de regionalizarea Romaniei.

Evenimentul a avut loc in Aula Universitatii de Agronomie din Iasi, care a fost plina ochi de toate personalitatile judetulului Iasi dar si de primari din alte zone ale Moldovei. Vorbim aici de seful Consiliului Judetean Iasi, seful Consiliului Judetean Suceava, primarul municipiului Iasi, primarul Bacaului, primarului municipiului Suceava, primarul Vasluiului, prefectul judetului Iasi, dar si alti edili din localitatile mai mici ale Moldovei.

In sala s-au regasit si deputatul pascanean, Neculai Ratoi, senatorul Florin Constantinescu, deputatul Grigore Craciunescu, primarul Dumitru Pantazi dar si consilierul local Vasile Haldan pecum si alti primari si politicieni  din judet.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a fost cel care a cuvantat cel mai mult, incercand sa explice cat mai bine procesul de regionalizare.

Un punct important a fost prezentarea unei cercetari facute de sociologii Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, in aprilie 2013, care a relevat faptul ca jumatate dintre locuitorii Regiunii Nord Est reclama o lipsa de informare cu privire la procesul de regionalizare.

Pe parcursul celor aproximativ 5 ore de discutii, pe scena au urcat si primarii din principalele orase ale Moldovei, care au dorit sa afle cat mai multe detalii tehnice legate de acest proces de la Liviu Dragnea.

A luat cuvantul si fostul primar al municipiului Pascani, Grigore Craciunescu, care a amintit celor din sala ca odata cu regionalizarea sa nu fie uitate si orasele mai mici din aceste zone, cum este cazul municipiului Pascani, care este un important nod feroviar si care ar putea ajuta la dezvoltarea regiunii.

La final, cei care nu au reusit sa i-a cuvantul, au putut sa isi exprime punctul de vedere sau sa intrebe anumite aspecte in scris, urmand ca in perioada urmatoare tehnocratii implicati in procesul de regionalizare sa le trimita un raspuns.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow