17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

“Iarna oglindită în tradiţii şi obiceiuri”, festival de folcor pentru elevii din Sirețel – FOTO

Concurs intre eleviii scolii gimnaziale din comuna Siretel. Inainte de vacanat de iarna, zeci de copii s-au pregatit nu numai pentru teze si lucrari, ci si pentru festivalul folcloric „Iarna oglindită în tradiţii şi obiceiuri”, competitie aflata la cea de-a III a editie. De concurs de ocupa an de an, profesorul Oana Mihaela Nemtanu, acesta avand loc pe 19 decembrie 2013 la Caminul Cultural din comuna.

festival siretel b
Festivalul a fost gandit de profesorul organizator si a avut 5 secţiuni: obiceiuri, colinde, urături, scenete de iarnă şi creaţii proprii de iarnă şi s-a urmărit, ca în fiecare an, promovarea şi păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă din localitatea Sireţel, dar şi talentul copiilor de a crea, recita şi interpreta diferite roluri.

siretel festival
Dupa cele cinci probe, premiul I a fost obţinut de „Ursul” de la Sireţel, Corul de la Şcoala Gimnazială Humosu si Scoala Gimnazială Sireţel dupa maiestria cu care elevii au recitat uraturi.

festival siretel 1
Premii au primit si „Cerbul” de la Humosu, „Nunta” de la Slobozi sau „Capritele” de la Siretel. ziarulorizont.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.9 ° C
18.3 °
16.2 °
88 %
2.2kmh
30 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI