14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Iarna grea: Pascaniul si Harlaul sub nameti. Soferii sunt nemultumiti, edilii au cerut ajutorul firmelor private – VIDEO

Municipiul Pascani, din nou sub nameti, dupa prima ninsoare mai serioasa din acesta iarna. Inca de la primele ore ale diminetii, majoritatea drumurilor erau greu practicabile din cauza ninsorilor abundente din timpu noptii. Cele mai mari probleme s-au inregistrat in suburbia dar si pe pantele de acces care fac legatura intre zonele Deal si Vale, in fata Spitalului Municipal si pe strada Ceferistilor. Din acest motiv unii soferi erau nemultiumiti de modul cum au actionat autoritatile locale. Viceprimarul municipiului spune ca unii dintre ei l-au sunat pe telefonul mobil si i-aua dresat injurii nemeritate.

Reprezentantii Primariei Pascani recunosc ca se circula greu pe strazile municipiului insa din cauza faptului ca ninge incontinu de aseara iar actiunile de dezapezire nu sunt eficiente.
Viceprimarul Vasile Axinte, seful comandamentului local de dezapezire spune ca adminsitratia locala actioneaza de la ora 4.00 dimineata cu toate utilajele aflate in dotare pe toate strazile, inclusive in suburbii.

Din cauza cantitatilor tot mai mari de zapada si pentru ca utilajele adminitratiei locale nu mai fac fata, primarul municipiului a cerut ajotorul firmelor private. Astfel au fost inchiriate mai multe utilaje pentru curatirea strazilor iar in zilele urmatoare zapada va fi transportata inafara orasului.

Mentionam ca si pe drumurile judetene se circula dificil. Aici drumarii au iesit la ora 1.30 a diminetii, fiind raportata ca problematica portiunea de drum de pe DJ 208 si DJ 208 , in zona Pascani, in special intre Targu Frumos si Pascani. Nici un drum judetean nu este blocat din cauza ninsorii. Si in zona orasului Harlau se circula greu atat in orasul cat si in comune. La Targu-Frumos, insa, se circula in conditii bune. Asta epntru ca autoritatile locale beneficiaza de sprijinul comaniilor de la judet pentru dezapezirea drumului European care traverseaza orasul .

Orizont.info

Alte articole