10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Hramul Sfântului Gheorghe la bisericile din Pașcani și Hârlău

Zi de mare bucurie la multe biserici cu hramul Marelui Mucenic Gheorghe: două biserici din zona Pașcani și o biserică-muzeu din Hîrlău, care poartă numele sfântului, au fost astăzi îmbrăcate în haină de sărbătoare , iar la slujbă s-au adunat cu această ocazie, sute de credincioși.
Biserica din Fântânele, Pașcani a devenit astăzi neîncăpătoare pentru creștinii, care au venit să participe la marea sărbătoare, să se închine sfântului și să asculte cuvântul de învățătură rostit de preot.
biserica fantanele crediciosi
La biserica din zona Lunca Pașcani, frumos împodobită de hramul Sfântului Gheorghe s-au adunat de asemenea sute de credincioși, iar un sobor de preoți a susținut în curtea bisericii, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire în memoria celor adormiți.
biserica lunca
Comunitatea din Lunca a fost astăzi bucuroasă să îl sărbătorească pe marele sfânt, purtător de biruință, iar cei mai mulți dintre cei prezenți vin cu drag la biserică în fiecare an, mai ales în această zi. Au fost prezente și oficialități din cadrul primăriei Pașcani, iar la sfârșit au fost împărțite pachete cu alimente, pentru pomenirea celor adormiți.
lunca pachete

Și Biserica-muzeu cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Hîrlău, a fost loc de pelerinaj cu ocazia sărbătorii sale. Amintim că locașul de cult este monument istoric și de patrimoniu național, fiind ctitorită de Ștefan cel Mare și Sfânt, iar în prezent face parte din ansamblului Curții domnești de la Hârlău. evenimentul religios a adunat peste 250 de credincioși.
bis sf gheorghe harlau

Evenimentul religios a adunat peste 250 de credincioși, iar mulţi dintre cei prezenți au venit de departe să se roage sfântului sau să-i mulţumească pentru ajutor. La sfârșit, după slujba de pomenire, au fost împărțite din partea oficialităților orașului 250 de pachete cu alimente specifice sărbătorilor pascale, credincioșilor prezenți.
cernescu pachete harlau
Menționăm că Marele Mucenic Gheorghe este și ocrotitorul Armatei Române, fiind unul din marii apărători ai credinței creștine, care a săvârșit numeroase minuni prin ajutorul lui Dumnezeu, atât în viață, cât și după trecerea sa la Domnul, fiind de asemenea considerat si protectorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei, iar în România, aproape 1 milion de români poarta numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow