3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Hoţul minor care l-a ucis pe pădurarul din Sireţel din cauza unui paltin, nemulţumit de sentinţă

Hoţul minor care l-a ucis pe pădurarul din Sireţel din cauza unui paltin este nemulţumit de sentinţă. El a declarat apel, după ce instanţa l-a condamnat la o pedeapsă de 7 ani de detenţie într-un centru pentru minori, dar şi la plata unor importante despăgubiri.

 


Ucigaşul pădurarului din Sireţel consideră că a fost pedepsit prea aspru. La începutul lunii martie, magistraţii Tribunalului îl achitaseră pe Ionuţ Iosub, 16 ani la data săvârşirii infracţiunii, de acuzaţia de tentativă la tâlhărie calificată, dar îl condamnaseră pentru omor la 7 ani de detenţie într-un centru specializat pentru minori, ca şi la plata a 120.000 de euro ca despăgubiri morale faţă de rudele victimei sale şi a sumei de 74.000 lei reprezentând daune materiale şi cheltuieli judiciare.

Contestaţia depusă de Iosub împotriva sentinţei a intrat pe rolul Curţii de Apel. La primul termen al apelului, magistraţii au decis amânarea cauzei pentru data de 8 septembrie. Mama victimei lui Iosub nu a mai apucat să vadă sfârşitul procesului, ea decedând încă înainte de prima sentinţă, la doar un an după fiul său.

În ziua de 12 septembrie 2019, Iosub tăiase un paltin din pădurea Todosoaia din Sireţel. Pe seară, băiatul de 16 ani se întorsese pentru a lua copacul, moment în care a fosst suprins de pădurarul Radu Gorcioaia. Iosub l-a atacat pe pădurar cu securea, lovindu-l de cel puţin patru ori în zona capului. Tânărul a intrat repede pe lista suspecţilor, dar a negat iniţial săvârşirea faptei, indicând un alt autor prezumtiv. Şi-a recunoscut crima doar după ce securea folosită la omor a fost găsită lângă fânarul din spatele casei sale.

Chiar şi atunci, a afirmat că în fapt doar se apărase de pădurarul care l-ar fi atacat. Acesta nu era însă înarmat, întrucât pădurea Todosoaia nu era considerată ca fiind o zonă de risc din punctul de vedere al Direcţiei Silvice. Internarea într-un centru de detenţie este cea mai dură măsură ce poate fi adoptată împotriva unui minor.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Construcția Spitalului Regional de Urgență Iași intră în linie dreaptă (P)

Finalizarea licitației de proiectare a fost doar primul pas în direcția construcției primului spital regional de după...

Deputatul Vasile Toma: Comitet interministerial pentru A7 si A8

Am organizat, impreuna cu colegii parlamentari social-democrați din Iasi, intalnirea solicitată de societatea civilă ieseana, cu presedintele...

Benzina si motorina mai scumpe de la 1 ianuarie

Benzina si motorina se vor scumpi, de la 1 ianuarie, dupa ce Guvernul a majorat nivelul accizelor...

Vinul fiert, cea mai populară băutură a iernii. Reţeta delicioasă recomandată de Radu Anton Roman

Băut în cantităţi moderate, vinul roşu se transformă în leac natural. Cercetătorii europeni au descoperit că persoanele...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI