More

  Hotiile de la DAC –PSA, verificate de DNA. Procurorii cauta mita si afacerile ilegale din perioada 2008-2012

  Array

  In anul 2014, inainte de delegarea serviciilor de apa si canalizare operatorului iesean administratia locala a solicitat societatii Apa Vital sa preia in intregime societatea Prest Serv Apa, nu doar salariatii si mijloacele fixe.

  Dupa o verificare de cateva ore prin actele societatii, operatorul iesean a refuzat intelegerea, fara prea multe explicatii. De aici a pornit scandalul apei la Pascani, de catre cei care se asteptau sa le fie acoperite urmele in afacerile dubioase derulate din fonduri europene.

  Suspiciunile de atunci sunt confirmate, astazi, de o ampla ancheta a procurorilor DNA. Mai exact investitiile realizate in perioada 2008 -2012, din fonduri europene, pentru reabilitrea aductiunii de apa si a statiei de epuarare precum si a canalizarii de pe strada Garii fac obiectul unor verificari ample din partea procurorilor. Oamenii legii analizeza toate contractele de executie si prestari servicii precum si documentatia care a stat la baza semnarii receptiei lucrarilor.

  Mai mult sunt verificate documentele privind taierea si valorificarea copacilor din zonele unde au facute aceste investiti. Sunt vizati atat cei din fosta conducere a operatorului de apa cat si fostul primar Grigore Craciunescu, cel care a semnat receptia partiala a lucarilor dupa o vizita suspecta in Spania, impreuna cu fostul director Ioan Prisecaru, la invitatia consultantului care a asigurat derularea proiectului.

  Mentionam ca in acest dosar a fost inceputa urmarirea penala, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, precum si pentru luare si dare de mita.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet