16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Hotiile de la DAC –PSA, verificate de DNA. Procurorii cauta mita si afacerile ilegale din perioada 2008-2012

In anul 2014, inainte de delegarea serviciilor de apa si canalizare operatorului iesean administratia locala a solicitat societatii Apa Vital sa preia in intregime societatea Prest Serv Apa, nu doar salariatii si mijloacele fixe.

Dupa o verificare de cateva ore prin actele societatii, operatorul iesean a refuzat intelegerea, fara prea multe explicatii. De aici a pornit scandalul apei la Pascani, de catre cei care se asteptau sa le fie acoperite urmele in afacerile dubioase derulate din fonduri europene.

Suspiciunile de atunci sunt confirmate, astazi, de o ampla ancheta a procurorilor DNA. Mai exact investitiile realizate in perioada 2008 -2012, din fonduri europene, pentru reabilitrea aductiunii de apa si a statiei de epuarare precum si a canalizarii de pe strada Garii fac obiectul unor verificari ample din partea procurorilor. Oamenii legii analizeza toate contractele de executie si prestari servicii precum si documentatia care a stat la baza semnarii receptiei lucrarilor.

Mai mult sunt verificate documentele privind taierea si valorificarea copacilor din zonele unde au facute aceste investiti. Sunt vizati atat cei din fosta conducere a operatorului de apa cat si fostul primar Grigore Craciunescu, cel care a semnat receptia partiala a lucarilor dupa o vizita suspecta in Spania, impreuna cu fostul director Ioan Prisecaru, la invitatia consultantului care a asigurat derularea proiectului.

Mentionam ca in acest dosar a fost inceputa urmarirea penala, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, precum si pentru luare si dare de mita.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow