22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Hoţiile de la apă şi prostiile politicienilor, plătite din buzunarul păşcănenilor

elefant.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
fashiondays.ro
credius.ro
vivacredit.ro
answear.ro

Ultimele știri

Primăria Paşcani trebuie să achite din bugetul public hoţiile de la Prest Serv Apa dar şi nota de plată a unei măsuri electorale fără precedent luată de administraţia Răţoi în toamna anului 2oo7. Mai exact municipalitatea datorează 600.000 lei fostului operator de apă şi canalizare conform unei hotărâri luată astăzi de judecătorii Tribunalului Iaşi. Pretenţiile conducerii de la Prest Serv Apa erau şi mai mari, dar magistraţii au constatat că sunt prescrise.
Totul a pornit de la o hotărâre a Consiliului Local din februarie 2008, adoptată înainte de alegerile locale. În urma numeroaselor scandaluri şi nemultumiri din partea populaţiei, din cauza pierderilor uriaşe la apă facturate în parte nejustificat, de fostul operator de apă şi canalizare, primarul de atunci, Neculai Răţoi a cerut ca populaţia să nu mai plătească decât consumurile înregistrate pe apometrele din apartamente iar societatea să facă investiţii în reţelele de distribuţie.
În consecinţă DAC Paşcani a facturat populaţiei doar o parte din producţie iar restul, pierderile de apă, au fost impuse Primăriei. Factura de aproape 10 miliarde de lei vechi a fost asumată de fostul primar Neculai Răţoi, în ultimele zile de mandat, că răzbunare, următorului edil, Grigore Craciunescu.
Plată a fost refuzată şi de fosta şi de actuala administraţie, iar Curtea de Conturi a obligat societatea să calculeze, în continuare, penalităţi. Mai mult, după alegerile locale din 2008 s-a revenit la facturarea după contorul de la intrarea în bloc iar investiţiile impuse de consilieri nu au mai fost făcute. Hotărârea de astăzi nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în 15 zile.
Menţionăm că între PSA şi Primăria Paşcani mai este un litigiu în instanţă. De acesta dată societatea are de achitat municipalităţii în jur de 2 milioane de lei redevenţa la apă şi alte restante pretinse de administraţie.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI