More

  Hoții jafului din mașina Poștei au ajuns după gratii. Doi sunt din Miroslovești

  Array

  Gaşca de hoţi ai jafului de 2,2 milioane de lei, sumă sustrasă din maşina Poştei, a fost băgată după gratii, iar cei în cauză trebuie să înapoieze toţi banii. Doi din cei şase membrii sunt din comuna Miroslovești. Este vorba despre Răzvan Marian Petrachi şi Bogdan Voicu. Anchetatorii au decis ca pedeapsa 74 de ani de închisoare pentru grupul infracţional.

  Doi tineri din Miroslovești vor sta următorii ani după gratii pentru furt. Răzvan Marian Petrachi în vârstă de 26 ani şi Bogdan Voicu de 32 ani au fost găsiţi ca fiind autorii jafului din 2013 asupra unei maşini a Poştei Române. Tinerii sunt acuzaţi că pe 16 mai, împreună cu alţi patru bărbaţi au creat o ambuscadă în dreptul localităţii Bârgăoani din Neamţ pentru a opri maşina Poştei din care au furat un sac cu bani.

  Pe durata anchetei, s-a descoperit că în luna august a acelui an grupul infracţional a mai comis un jaf la Schitul 12 Apostoli din Vatra Dornei şi atacul asupra stareţului Mihali de la Mănăstirea Bisericani de unde au sustras aproape 40 mii lei, 7 mii euro şi 3 mii dolari, precum şi 300 grame aur.

  În sentinţa definitivă dată pe 20 iulie a.c.de Tribunalul Bacău, judecătorii au decis că pentru faptele lor Marian Răzvan Petrachi să petreacă 9 ani după gratii, iar Bogdan Voicu 9 ani, 4 luni şi 20 de zile. De asemenea, celor doi tineri li s-au interzis anumite drepturi pe perioade cuprinse între unu şi doi ani după executarea pedepsei principale.

  Pe lângă privarea de libertate, hoţii din Miroslovești împreună cu ceilalți patru membri ai grupării trebuie să restituie şi prejudiciul în valoare de 2,234 milioane lei cu titlu de despăgubiri civile către Poșta Română.

  Tot pe parte civilă, inculpaţii mai au de achitat stareţului Mănăstirii Bisericani, Gheorghe Mihali sumele de 3 mii dolari şi 9.500 lei reprezentând daune materiale, dar şi daune morale în valoare de 60 mii lei.

  Din valoarea prejudiciului, anchetatorii nu au mai găsit mare lucru, deoarece tinerii şi-au ridicat case, le-au mobilat şi şi-au cumpărat maşini de lux.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O fostă procuroare din Pașcani și o vecină de-a ei, găsite moarte în casă. A fost deschis dosar penal

  Fosta procuroare, Codruta Pantazi, cumnata fostului primar, Dumitru Pantazi, a fost gasita fara suflare in propria locuinta, in cursul zilei de sambata, 16 ianuarie...

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI